Annonce
24 mio. kr. til idrætsanlæg i Brønshøj, Husum og Bellahøj
Boldklubben-FIX-01-12-14.jpg
I bunden af Brønshøj Kirkevej ligger boldklubben FIX, der på dette område får en kunstgræsbane. Foto: Kaj Bonne
Dele af provenuet fra salg af kommunale ejendomme går til ekstraordinært at forbedre idrætsfaciliteterne i og omkring Brønshøj-Husum

Et flertal i Kultur- og Fritidsudvalget på Københavns Rådhus er blevet enige om at afsætte omkring 24 mio. kr. til at renovere idrætsanlæg og etablere nye anlæg i Brønshøj-Husum og ved Bellahøj. Det er kun en uge siden, at Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) i Brønshøj-Husum Avis sagde, at bydelen var lidt overset – set fra Københavns Rådhus, og han glæder sig over den politiske aftale om den særlige bevilling til idrætsanlæg i bydelen. En aftale, som han kalder tiltrængt, og som alle partier i Kultur- og Fritidsudvalget kunne stemme for på nær Liberal Alliance, der undlod at stemme.

Tidssvarende faciliteter
– Det er i den grad på tide, at vi får gjort noget ved de nedslidte idrætsanlæg i Brønshøj, Husum og Bellahøj. Rigtig mange københavnere dyrker idræt, og de har krav på tidssvarende faciliteter, der fungerer, så de kan dyrke idræt i fællesskab, siger Carl Christian Ebbesen.
– Jeg er glad for, at det har været muligt at afsætte så mange penge til Brønshøj, Husum og Bellahøj, så det bliver muligt for flere, både at dyrke, men også at nyde sport, når der fx bliver plads til endnu flere tilskuere til kampene i den kommende hal i EnergiCenter Voldparken, tilføjer han.

”….de har krav på tidssvarende faciliteter, der fungerer,,,,”

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen

 

Udover de allerede bevilgede penge har Kultur- og Fritidsudvalget en række ønsker til initiativer, hvis der igen skulle komme ekstraordinære midler til rådighed. Blandt disse ønsker er et hus til spejderne i Voldparken samt et hus til spejdergruppen Bellahøj Barking, der ved årets udgang bliver hjemløse, da deres hytte på Herbergvejen skal rives ned for at give plads til boligbygger.

Her skal pengene bruges:
EnergiCenter Voldparken: 3,5 mio. kr. til at oprette flere tilskuerpladser i den kommende idrætshal

Boldklubben FIX: 10,2 mio. kr. til en kunstgræsbane

Tingbjerg Idrætspark: 0,6 mio. kr. til nyt kontor og depot

Bellahøj Hallen: 0,8 mio. kr. til et nyt halgulv

Grøndal Multicenter: 8,8 mio. kr. til renovering (bl.a. kunstgræsbane, café m.m.)

Endvidere er der afsat 12,9 mio. kr. til energioptimering af skøjtebanen på Genforeningspladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top