Annonce
At skabe drømme
Charlotte-Lawaetz-2.jpg
Charlotte Lawaetz. Foto: HF-Centret Efterslægten.
Design er overalt

Design er det vi ser, men også det vi tænker. Design er vigtig for al udvikling. Charlotte Lawaetz fortælelr, hvordan hun sidste sommer skulle tage et valg og vidste at hun skulle i gang. Men for at drømme kan skabes skal sanserne skærpes.

Mit valg blev designpakken. Vi er en blandet flok, men alle har sans og interesse for det kreative. Nogle har konkrete planer inden for design, andre ville bare i gang og ved stadig ikke, hvor de ender. Men design vil altid kunne bruges videre ud i verden.

Innovativ designtænkning er sindssygt spændende. Hvordan det at tænke helt ud af boksen kan bringe nye idéer og løsninger med sig. Hvordan gør vi et problem til en mulighed? Vi prøvede processen af, da vi deltog på Røde Kors solution camp. Det var en lærerig og sjov proces, både den innovative proces og samarbejdet til sidst gjorde at dommerpanelet valgte vores idé som vinder.

Senere fik vi besøg af fotografen Maria Dønvang for at lære om det tekniske bag fotografi, og hvad et godt billede er. Vi arbejdede med Grønland som koloni, og besøgte Louisianas Arktisk­udstilling. Her var opgaven at designe standene som en del af designundervisningen og præsentere emnet på Efterslægtens årlige Tids­maskine.

Vi arbejder også med den praktiske del, vi har set på arkitektur, lært om processerne bag udformningen og om, hvordan tanker og idéer bliver til. Vi har arbejdet med møbler af alle slags og været på Designmuseet Danmark og lært om historien bag design. I øjeblikket har vi besøg af arkitekt Hans Emil Gjerding, designer og lektor på Kunstakademiets arkitektskole. Et spændende forløb, og lærerigt at høre erfaringer og at kunne få faglig feedback på de projekter, vi selv arbejder med.

Følelsen af at være en klasse har været vigtigt for mange af os. Udover dansk og design, kan vi bygge andre fag på pakken, og mange af os er opsatte på at gå videre mod en hel HF-eksamen på Efterslægten, når designpakken slutter. Og sådan kan drømme altså også designes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top