Børnenes venner
Børnenes-Venner-01-11-14.jpg
Pædagogerne prioriterer meget tid med det enkelte barn. Foto: Kaj Bonne
Ny privat børneinstitution åbnet i Brønshøj

”Vi lægger vægt på de gode og tætte relationer mellem børnene og mellem børn og voksne. Det kræver tid og nærhed med det enkelte barn,” fortæller Inger-Marie Vagn-Hansen, pædagogisk leder af den lille integrerede institution Børnenes Venner.

Børneinstitutionen er en lille privat institution på Glumsøvej 44 med plads til 18 børn, og den blev oprettet sidste sommer under ordningen privat børnepasning i Københavns Kommune.

Institutionen har en lille vuggestuegruppe og en turgruppe, hvor der både er vuggestue og børnehavebørn.

 

Tid og nærvær
”Institutionen er startet op med den grundtanke, at der skal være mere tid og nærvær med det enkelte barn. Barnet skal have en tryg og overskuelig hverdag,” fortæller Inger- Marie.

Hun lægger vægt på, at Børnenes Venner er en meget kærlig institution.
”Vi krammer børnene meget. De får rigtig meget fysisk omsorg hos os, og vi har en god normering, der gør, at det enkelte barn er i tæt kontakt med voksne igennem hele dagen. Vi arbejder også meget anerkendende, og det betyder, at vi bruger meget tid på positiv kommunikation med børnene, og vi evaluerer hinanden, så vi kan udvikle vores måde at arbejde på hele tiden,” fortæller Inger- Marie.

Bålmad hver fredag
Vuggestuegruppen har base på Glumsøvej, mens turgruppen er ude af huset hver dag. Turgruppen møder i institutionen om morgenen, hvor der er formiddagsmad og sang og derefter tager de på tur til for eksempel Husum Park legeplads, mosen, biblioteket eller andre steder. Her møder de også andre børn.

”Vi prioriterer ude- og naturliv meget højt, og vi laver for eksempel bålmad hver fredag med turgruppen,” fortæller Inger- Marie.

Vuggestuegruppen er lige nu fuldt besat, men der er ledige pladser i turgruppen.

”Man skal vælge os, hvis man ønsker at lægge vægt på de helt grundlæggende værdier som nære relationer, tid og god voksenkontakt. Det vigtigste for os er ikke store nye lokaler, men at børnene har en tryg og god hverdag.”

Institutionen blev oprettet i sommeren 2013 af Tine Jeanette Andersen, der i dag er direktør.

Du kan læse mere på www.børnenesvenner.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top