Annonce
Boligejerne jonglerer med milliardformuer
Nybolig-4619.jpg
Der findes ca. 1,2 mio. private villaer og rækkehuse herhjemme. Omkring 40.000 boliger er til salg lige nu. Foto: Nybolig.
Aktuelt er der huse til salg i Danmark for et samlet beløb på ca. 85 mia. kr., men der er stor forskel på, hvordan værdierne fordeler sig i landets kommuner, viser en opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Nybolig

Ikke uventet er det Køben­havn, der ligger øverst på listen over værdien af villaer og rækkehuse, der er sat til salg for 11,3 mia. kr. I Aarhus er det tilsvarende tal 4,3 mia. kr. og i Odense 2,3 mia. kr.

Men kommunens størrelse er ikke eneste afgørende faktor. Nogle steder er der bare mere til salg, eller også er husene generelt dyrere. Det sidste er forklaringen på, at forholdsvis små københavnske velhaverkommuner som Gentofte og Rudersdal også er kommet på topti-listen over kommuner med de største husformuer. I Gentofte er der aktuelt værdier til salg for 3,2 mia. kr., og i Rudersdal er beløbet 2,5 mia. kr. I den anden ende af skalaen finder man fx Albertslund, hvor værdien af de udbudte huse er 115 mio. kr.

– Udbudstallene er interessante, fordi de giver et fingerpeg om, hvor store værdier vores boliger udgør. Kun en brøkdel af det samlede antal villaer og rækkehuse i landet er aktuelt til salg.

Stor betydning for samfundsøkonomien

Alligevel kan værdien af dem opgøres til samlet ca. 85 mia. kr. Dertil kunne man lægge endnu et milliardbeløb, nemlig værdien af sommerhusene og lejlighederne, som der er salgsskilte på. Regnestykket siger noget om, hvor betydningsfuld omsætningen af boliger er for samfundsøkonomien, siger Kim Pauli, der er pressechef hos Nybolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top