Annonce
– Brønshøj-Husum har været lidt overset
Borgmester-Kult.-og-Frit-03-11-14.jpg
Foto: Kaj Bonne
Det siger Københavns nye Kultur- og Fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), der sætter borgernes tryghed og muligheder for udfoldelse i centrum.

Dansk Folkepartis første borgmesterpost blev fra årsskiftet besat med Carl Christian Ebbesen, da han kunne sætte sig i stolen som Kultur- og Fritidsborgmester i København efter Pia Allerslev (V). Brønshøj-Husum Avis havde i sidste uge sat den nye borgmester stævne på Ipsens Kaffebar på Brønshøjvej for bl.a. at høre om hans holdninger til lokale sager.

Allerede som 15-årig blev Carl Christian Ebbesen medlem af Fremskridtpartiets Ungdom i sin barndomsby Silkeborg og blev senere landsformand for partiets ungdomsafdeling. – Jeg kommer egentligt fra landet og er vokset op en holdning om, at man selv skal yde, før man kan nyde samt en sund naturlig skepsis overfor EU og centralisering, siger han. Carl Christian Ebbesen flyttede til Odense for at studere og kom i 1997 til København og blev organisationssekretær for Dansk Folkeparti på Christiansborg.

– Tillid fra vælgerne

Carl Christian Ebbesen var i 1995 med til at stifte Dansk Folkeparti sammen med bl.a. sin ven, den nuværende formand Kristian Thulesen Dahl, og er i dag organisatorisk næstformand i partiet. Han er både glad og stolt over partiets p.t. overvældende tilslutning i meningsmålingerne. – Jeg tror, det er blevet mere legitimt at sige, at man støtter Dansk Folkeparti og vores politik, og så har vi fået en ny formand, der også formår at skabe bred tillid hos vælgerne, siger Carl Christian Ebbesen.

– Samtidig ved vælgerne, hvad vi står for, og at vi ikke løber fra løfterne – modsat regeringen, og så bliver vi også hjulpet af regeringens mange fejl, tilføjer han.

Ja til Borgerservice i bydelen

Københavns Borgerservice er blevet flyttet fra overborgmesterens afdeling til Kultur- og Fritidsborgmesterens afdeling. I øjeblikket er der tre centrer for Borgerservice i København samt en række ”mini-borgerserviceekspeditioner”, dog ikke i Brønshøj-Husum. – Jeg synes, det er en god idé, at der etableres en ”mini-borgerservice” i Brønshøj-Husum. Kommunen skal i bund og grund yde service til borgerne og bistå dem, der behov for støtte, og især mange lidt ældre kan have svært ved at det meste helst skal ordnes over internettet, siger Carl Christian Ebbesen. Han peger på, at Brønshøj Bibliotek evt. kan lægge lokaler til.

Generelt synes han, at bydelen Brønshøj-Husum har været noget overset på Københavns Rådhus.

– Vi er gode til at bevilge penge til udviklingen i mange andre bydele, men nogen gange glemmer vi måske lidt Brønshøj og Husum. Mange resurser anvendes i fx Tingbjerg, men vi skal passe på ikke at glemme de øvrige områder i bydelen, siger Carl Christian Ebbesen.

Kulturhus og friluftsscene – måske

Når det drejer sig om idéerne om et nyt kulturhus i bydelen, er borgmesteren noget mere tvivlende. Han roser Kulturhuset Pilegården for sit relativt lave prisleje og de mange mødelokaler, men erkender at der måske kan laves forbedringer for at gøre huset mere attraktivt. – Jeg er usikker på, om det er værd at satse på et nyt kulturhus i bydelen. Det bliver en dyr affære at bygge nyt på fx Brønshøj Torv, siger han.

Han vil heller ikke umiddelbart støtte forslaget om en renovering af Bellahøj Friluftsscene. – Jeg har set, at det kan koste omkring 5 mio. kr. at renovere og forny Bellahøj Friluftsscene, så jeg må indtil videre tage forbehold for, om jeg synes det er en god idé. Man skal også huske på, at det i sagens natur er begrænset hvor meget friluftsscenen kan benyttes på grund af vejret, men vi skal selvfølgelig arbejde for en bred variation til tilbuddene til borgerne, siger Carl Christian Ebbesen og tilføjer, at et anlæg som fx friluftsscenen enten skal holdes vedlige eller udlægges til andet brug.

Integration og udsatte boligområder

Ikke overraskende fylder integrationen af borgere med anden etnisk baggrund end dansk meget i politikken hos Dansk Folkeparti. – Vi vil arbejde for, at vi får en ordentlig integration af de udlændinge, der bor i København. Rigtig mange klarer sig godt, men der er for mange med udenlandsk baggrund på kontanthjælp, og det er ikke holdbart i længden. Der skal stilles krav, så vi sikrer, at alle bidrager til fællesskabet, siger Carl Christian Ebbesen.

Endelig peger han på, at der skal gribes mere konsekvent ind i forholdene omkring boligområder som Tingbjerg og Bellahøj, hvor det ikke altid er trygt at færdes. – Det er ikke rimeligt, at de lokale boligafdelinger skal kæmpe med de mange problemer, vi typisk ser i disse kvarterer. For at forbedre integrationen må der ske en større spredning af familier med indvandrerbaggrund, og der må være en mere fast konsekvens, når folk ikke kan eller vil følge de spilleregler, der gælder i det danske samfund, slutter Carl Christian Ebbesen.

Fakta:
Carl Christian Ebbesen
Alder: 45 år
Uddannelse: Civiløkonom
Bopæl: Vanløse
Politisk karriere: Kultur- og Fritidsborgmester fra 2014
Organisatorisk næstformand for Dansk Folkeparti fra 2004
Medlem af Borgerrepræsentationen fra 2002

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top