Brønshøj-Husums juniorbørn får bedre klubtilbud
Når man er 12-13 år, er man for stor til at gå i fritidsordning, men for lille til ungdomsklubben. Så er der brug for et andet klubtilbud – juniorklubben.

Fire juniorklubber i Brønshøj-Husum vil fra næste skoleår få udvidet åbningstid, så de også kan holde åbent nogle timer om aftenen eller i weekenden, når børnene har brug for et godt sted at være. Børne- og Ungdomsudvalget har udpeget 29 juniorklubber i København, som de to næste skoleår vil få penge til at udvide åbningstiden med otte ekstra timer om ugen. Pengene er fordelt ud fra sociale kriterier, så de går til de bydele og de klubber, der har flest udsatte unge.

– Vi har nogle bydele i København, hvor der er mange børn, som ikke får tilstrækkelig støtte hjemmefra, og som mangler et sted at være med god voksenkontakt og positive sociale relationer. Især de 12-13-årige kan være sårbare, fordi de er i overgangsfasen fra barn til ung. Derfor er jeg glad for, at vi kan give dem et bredere tilbud med den udvidede åbningstid, siger børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev.

De juniorklubber, der får penge til udvidet åbningstid, kan selv vælge, om timerne skal placeres i de tidlige aftentimer, om fredagen eller i weekenden. Det kommer an på, hvornår der er mest brug for det lokalt. De øvrige fem juniorklubber i Brønshøj-Husum fortsætter med almindelig åbningstid.

Samtidig etableres 700 nye juniorklubpladser – fordelt over hele byen.

EF

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top