Annonce
Byggeplaner for tre lokale kirker
Husum-Kirke-02-09-14.jpg
Husum Kirke. Indviet 1977, hvor den afløste “Husum midlertidige Kirkesal” fra 1928. Foto: Kaj Bonne
Både Brønshøj Kirke, Husum Kirke og Bellahøj Kirke planlægger større udvidelser og nybyggeri.

Menighedsrådet ved Husum Kirke på hjørnet af Husumvej og Korsager Allé forventer at bruge 1,4 mio. kr. til opførelse af en pavillon på 75 kvadratmeter til et nyt præstekontor samt et mødelokale. Samtidig vil der ske en ombygning af øvrige lokaler i kirken for 0,4 mio. kr. Det oplyser Børge Rossing, der er formand for menighedsrådet. Arbejdet er planlagt til at starte i maj og være færdigt i løbet af efteråret, og pavillonen bliver placeret på det nuværende parkeringsareal, hvor der er sat 0,8 mio. kr. til at omlægge pladsen og åbne den mod omgivelserne.

Planerne for bygning af et nyt sognecenter til omkring 10 mio. kr. ved Brønshøj Kirke beskrives senere i avisen.

Bellahøj Kirke
I Bellahøj Kirke har menighedsrådet også større byggeplaner. Der arbejdes i øjeblikket internt med forslag til, at kirken udbygges med to nye bygninger, der projekteres til at ligge på hver side af den nuværende kirke. Den ene tilbygning skal anvendes som kontorfløj, mens den anden tilbygning skal rumme en ekstra sal og et nyt og større køkken samt nye toiletter. Prisen for tilbygningerne til Bellahøj Kirke skønnes at være omkring 12 mio. kr.
Til at medfinansiere byggeriet indgår provenuet fra salg af Utterslev Kirke, der er sat til salg for 10,2 mio. kr. Det er et krav, at Utterslev Kirke fortsat skal anvendes til kirkelig brug, og sker dette ikke, falder bygning og grund tilbage til Københavns Kommune, som oprindeligt stillede grunden til rådighed for opførelsen af kirken. Efter nogenlunde sikre forlydender har to kristne frikirker givet bud på køb af den tidligere kirke.
EF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top