Grønne områder skal sikre mod oversvømmelser
vendingen-Husum-skbrud...ditt_.Rambøll-Dreiseitl.jpg
Et forslag til hvordan fremtiden kan se ud med regnbede på vejen og et lokalt område til at opsamle regnvand ved skybrud. Foto: Rambøll-Dreiseitl
Brønshøj-Husums grønne områder bliver en stor del af løsningen, når bydelen skal sikres mod fremtidens skybrud. Det fremgår af de skybrudsplaner, Teknik- og Miljøudvalget netop har besluttet.

– Alle husker oversvømmelserne under skybruddet i juli 2011, hvor københavnernes kældre stod under vand. Det gav københavnere, butiksejere og kommunen en regning på flere milliarder samlet set. Orkanerne dette efterår fortæller os også, at klimaforandringerne er i fuld gang. Derfor skal vi handle nu, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Teknik- og Miljøudvalget har vedtaget to masterplaner for den østlige og vestlige del af Brønshøj-Husum.

Politikerne har ikke taget stilling til planens enkelte projekter, men til de overordnede prioriteringer. De har samtidig understreget, at borgerne skal inddrages, når de konkrete projekter skal planlægges og udmøntes. Der har været afholdt to borgermøder i forbindelse med skybrudsplanen, bl.a. et af Brønshøj-Husum lokaludvalg, hvor 80 lokale deltog, og Lokaludvalget har givet udtryk for, at planerne skal være med til at forbedre vandkvaliteten i Utterslev Mose.

Læs mere om planerne i næste uges avis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top