Annonce
HOFOR farver fjernvarmevandet grønt i København
2R8H8516.jpg
Er det varme vand grønt, er der noget galt. Foto: Hofor.
Sidste forår begyndte HOFOR at tilsætte et ufarligt grønt sporstof til fjernvarmevandet i København. Dermed blev det langt lettere for kunderne selv at opdage utætheder i deres varmtvandsbeholdere og for HOFOR at efterse det store københavnske fjernvarmenet

I foråret 2013 tog HOFOR, Hovedstadsområdets For­syningsselskab, hul på et omfattende projekt. Her begyndte selskabet, der forsyner 500.000 københavnere med fjernvarme, nemlig at tilsætte et ufarligt grønt sporstof til fjernvarmevandet. Når vandet i fjernvarmesystemet farves grønt, er det lettere at opdage utætheder. Utæt­heder hos kunderne opstår typisk i varmtvandsbeholderens varmespiral og medfører, at fjernvarmevandet strømmer over i det varme brugsvand.

Projektet viste sig at blive en stor succes, der sparede både tid og penge, og nu gøres ordningen permanent. Dermed kan københavnerne også i fremtiden regne med lettere at opdage utætheder i deres fjernvarmeanlæg.

Berører ikke det kolde drikkevand

Projektleder hos HOFOR, Jimmi Eiberg, fortæller om projektets resultater og beslutningen om at gøre tilsætningen af sporstof permanent:

– Kan vi nedbringe antallet af utætheder, er det til gavn for både fjernvarmenettet, miljøet og kundernes pengepung. Det grønne sporstof i fjernvarmevandet har betydet, at kunderne lettere bliver opmærksomme på utætheder i deres varmtvandsbeholdere. Samtidig har det givet vores driftsfolk mulighed for langt hurtigere at lokalisere og dermed udbedre utætheder i fjernvarmenettet. Jimmi Eiberg understreger i øvrigt, at tilsætningen af sporstof ikke berører københavnernes kolde drikkevand.

Grønt vand i den varme hane – hvad så?

– Bliver det varme vand i vandhanen grønt, så har man en utæthed i varmtvandsbeholderens varmespiral, og så bør man få den repareret eller udskiftet. Dermed vil man kunne undgå øgede varme- og vandudgifter. Så snart din varmtvandsbeholder er repareret, vil det grønne sporstof ikke længere være i kontakt med dit varme brugsvand, og vandet vil igen blive klart, siger Jimmi Eiberg.

EF

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top