Jeg har fået mit liv tilbage
Oluva har været psykisk syg i 10 år

Ude i køkkenet på Kontakten i Tingbjerg, som er et værested for psykisk sårbare, står Oluva Johannesen og rører i gryderne og forbereder en lækker fiskelasagne til de andre brugere af Kontakten.

Oluva har selv været bruger, men i dag er hun i skånejob og står primært for Kontaktens genbrugsbutik

-Jeg føler mig som en 38-årig, men i virkeligheden er jeg 48 år. De sidste 10 år, har jeg fuldstændig gået glip af, fortæller Oluva, der har været diagnostiseret paranoid skizofren siden hun var 35 år.

Oluva var rigtig dårlig og inde og ude af hospitalet. Hun følte sig overvåget og forfulgt at tv2, men så kom hun i kognitiv behandling og fik optrænet sin hjerne til at tænke positiv.

-I dag har jeg det rigtig godt. Jeg har lært at leve med min sygdom, men jeg er næsten medicinfri. Jeg var meget afhængig af sovemedicin, men den er jeg helt ude af nu, fortæller Oliva, der især har været glad for den Nada, som er øreakupunktur – en uddannelse hun meget gerne selv vil i gang med.

Lige nu er hun i et 20 timers skånejob i Kontakten og hun bor på et bosted, men dette er snart ved at ændres sig.

-Jeg har fået min egen bolig, så det tegner lyst, fortæller en glad Oluva.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top