Annonce
Lys, skygge og fordybelse
Susse-Volander.jpg
Udstillingen på Rytterskolen giver børn fra 4 år og op mulighede for fordybelse med lys, skygger og genbrugsmaterialer. Foto: Susse Volander
Et ægte genbrugsunivers på Rytterskolen.

Fra i dag kan børnehave- og indskolingsbørn opleve et helt anderledes fordybelsesunivers på Rytterskolen. Den lokale billedkunstner Susse Volander har forvandlet Rytterskolen til et mørklagt oplevelsesrum, der giver børn mulighed for en unik oplevelse. Udstillingen varer 10 dage.

”Børnene vil træde ind i en helt anden verden, hvor de får en masse kreative input. De kan se alt det, vi plejer at smide væk på en helt ny måde. De vil helt sikkert få lyst til at lave noget af det samme, når de kommer hjem,” fortæller Susse Volander.

”Jeg kan se, hvordan børn bliver små ingeniører og små arkitekter, når de sidder med genbrugsmaterialer.”

Udstillingen er lavet af genbrugsmaterialer og leger samtidig med lys og skygge. Hele rummet bliver mørklagt, men der vil være lysspots. Børnene kan for eksempel lave skyggeteater, se selvlysende ting, og kigge ned i kasser, hvor der sker sjove ting.

”Min kreative indgangsvinkel er genbrug. Det er ting børnene kender, men sat sammen på en helt ny måde,” fortæller Susse Volander, der til daglig er både udøvende billedkunstner samt underviser på Pilegården.

Udstillingen har udgangspunkt i Reggio Emilia, der er en pædagogisk tankegang, der lægger vægt på muligheden for kreativ udfoldelse, tænkning og erkendelse.

Susse Volander er inspireret af ReMida; et kulturelt projekt, hvor genbrugs- og overskudsmaterialer bliver til midler i det pædagogiske arbejde. Rundt om i verden findes der ReMida centre, der tilbyder kurser for pædagoger og arrangementer for børn og voksne. ReMida centrene er kreative værksteder, der benytter genbrugsmaterialer.

”Jeg har samlet genbrugsting fra genbrugsbutikkerne lokalt i Brønshøj, og så har Husum Special Optik leveret brillestel og Husum Glarmester har leveret overskydende lister,” fortæller Susse Volander, der har et stort ønske om et permanent ReMida-Center i København. Alle de indsamlede genbrugsting opbevarer hun til daglig i en lyserød campingvogn.

Om udstillingen:
Udstillingen Lys, skygge og fordybelse kører fra d. 11. marts og ti dage frem.
Alle børnehaver og indskolingsklasser i Brønshøj er inviteret forbi udstillingen i hverdagene. Men tilmelding er nødvendig. I kan booke tid hos Hanne Axen på 82205740. Om søndagen kan alle bare møde op.

Åbningstider:
Tirsdag til Fredag fra 10 – 14
Søndag fra 11-15
Lørdag lukket

Om Susse Volander
Susse Volander har gennem de sidste 29 år været aktiv med sin kunst. Både med unikaværker til udstillinger og værker, der er sat i produktion. Hun undervsier blandt andet på billedskolen i Brønshøj, har privat undervisning og afholder workshops på daginstitutioner. Susse Volander arbejder altid med et touch af genbrug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top