Annonce
Mange ældre får ikke vedligeholdt huset
Hver anden boligejer over 70 år har ikke kræfter og mobilitet til at klare ­vedligeholdelsen af deres bolig, viser en analyse fra Bolius

Ifølge Bolius’ Boligejeranalyse 2014 svarer halvdelen af de 70-79-årige, at manglende kræfter og mobilitet er en barriere for en renovering af huset. Ansvarlig fagekspert i Bolius, bygningskonstruktør og energivejleder Jeanette Standly Mikkelsen, der hvert år er ude hos mange boligejere som rådgiver, peger på faren for, at ældre boligejere kan ende i en negativ spiral.

– Ældre har ikke kræfter og økonomi til renovering, og det er ikke altid, deres børn har overskud og økonomi til at hjælpe dem. Samtidig kan de ikke oveskue at flytte til noget mindre, der er lettere at holde, men bliver boende i et hus, hvor vedligeholdelsesopgaven bliver mere og mere uoverskuelig og dyr i takt med, at huset og haven forfalder mere og mere, forklarer Jeanette Standly Mikkelsen.

Flyt eller indret hus og have i tide

Chefkonsulent i Ældresagen, Margrethe Kähler, opfordrer ældre til enten at flytte eller indrette boligen til alderdommen, mens de har overskud til det.

– Hvis man regner med at flytte, skal man gøre det, mens man har kræfter til det. Vi ser flere og flere ældre være interesseret i at flytte i bofællesskaber med andre ældre, hvor bofællesskabet kan være knyttet til institutioner og ligge tæt ved børnefamilier. Det er ’68-generationen, der er godt på vej op i alderdommen, siger Mar­grethe Kähler til Bolius.dk.

De fleste ældre foretrækker dog at blive boende i deres hus eller lejlighed. – Mange ville få et bedre liv, hvis de gjorde noget ved boligen og haven. Og det er typisk hos enker, at boligen står og forfalder, fordi det var manden, der havde kræfterne til at tage sig af vedligeholdelsen, siger Margrethe Kähler.

EF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top