Annonce
Mentorordning skaber rigtige venner
URK_MENTOR_DIPLOM_V020.jpg
Kim og Ahmed mødtes gennem mentorordningen Dynamo – et samarbejde mellem Københavns Kommune og Ungdommens Røde. Gennem det sidste år har de to venner set hinanden er par gange om ugen. Foto: Ungdommens Røde Kors
Mentorprojektet Dynamo matchede 37-årige Kim Ciesla med 15-årige Ahmed fra Tingbjerg. Sidste lørdag holdt Ungdommens Røde Kors og Københavns Kommune afslutningsarrangement for projektet. Men mentor og mentee fortsætter med at se hinanden. – Her på Københavns Rådhus fejrer vi eliten – medaljetagere ved OL, VM og EM. Vi fejrer dem, der er villige til at […]

Mentorprojektet Dynamo matchede 37-årige Kim Ciesla med 15-årige Ahmed fra Tingbjerg. Sidste lørdag holdt Ungdommens Røde Kors og Københavns Kommune afslutningsarrangement for projektet. Men mentor og mentee fortsætter med at se hinanden.

– Her på Københavns Rådhus fejrer vi eliten – medaljetagere ved OL, VM og EM. Vi fejrer dem, der er villige til at arbejde hårdt for at få succes. Sådan lød det, da Københavns overborgmester Frank Jensen sidste lørdag holdt afslutningstale for kommunens hidtil største mentorordning, Dynamo. Et projekt, der blev startet af Ungdommens Røde Kors for 1½ år siden. – Vi fejrer sådan nogle som jer, sagde Frank Jensen direkte henvendt til de unge mentees. I sin tale fremhævede Frank Jensen også, at over halvdelen af de unge i Dynamo har fået bedre selvværd, og over 70 procent har fået mere lyst til skole og uddannelse.

At projektets mentees er villige til at arbejde for sagen, er 15-årige Ahmed fra Tingbjerg et godt eksempel på.

– Da jeg mødte Kim, var jeg lidt tyk. Og doven.

Kim Ciesla – Ahmeds 37-årige mentor – er ved at falde ned af rådhusbænken af grin.

– Det passer da ikke! Du var da ikke tyk.

– Kim fik mig til at dyrke sport, og nu har jeg tabt mig.

Og med ét flækker et grin Ahmeds ansigt: – Men jeg er stadig doven.

 Venskab
I foråret 2013 matchede Ungdommens Røde Kors 70 unge fra udsatte boligområder i København bl.a. Tingbjerg med samme antal mentorer. De unge er blevet positivt udvalgt – blandt andet for deres engagement i skolen.

Kim og Ahmed har set hinanden to gange om ugen. Her river de først jern i det lokale fitnesscenter hvorefter den står på kebab. Attituden mellem Kim og Ahmed viser, at det at være sammen handler om at have det hyggeligt. Og derfor fortsætter de med at ses, selv om deres mentorforløb officielt er afsluttet i Dynamo-regi.

– Vi har fået lidt af et venskab, og det gør mig glad at være sammen med Ahmed. Samtidig har det også været dejligt at se, hvordan Ahmed har ændret sig i det år, vi har kendt hinanden, siger Kim Ciesla, der til dagligt arbejder som sælger.

Kim Ciesla uddyber, at Ahmed var meget indadvendt og genert første gang de mødte hinanden – og skolen var han nok heller ikke så interesseret i.

Men det har ændret sig. – Ahmed har måske manglet nogen, der virkelig lyttede til ham og tog ham med på ture. Så det har jeg gjort, siger Kim Ciesla, der blandt andet har været i Planetariet og Zoo med sin mentee.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top