Annonce
Mødested og livsline
Kontakten-01-BHA-10-14.jpg
Kontakten er for de mange brugere en nødvendighed for at få dagligdagen til at fungere. Foto: Kaj Bonne
På Kontakten er der plads til at vokse

Når man træder ind på Kontakten på Ruten i Tingbjerg, møder man varme og hygge og en masse dejlige kaffedrikkende og strikkende damer og en enkelt herre.

Kontakten er en socialpsykiatrisk Aktivitets- og Samværstilbud under Center-Nordvest til Borgerne i København og det kræver ingen visitation at bruge stedet – dog skal man være over 18 år.

For Esben, der er bruger, har Kontakten været helt eksistentiel for hans dagligdag.

-Jeg kommer næsten hver dag. Det primære for mig er at møde andre mennesker, der er i samme situation. Der er et vist kammeratskab mellem brugerne, men det kræver også et overskud, fortæller Esben, der har været bruger af Kontakten i fire år.

Også Marianne har været bruger i mange år. Hun står i Kontaktens genbrugsbutik hver torsdag – noget som hun får en brugerløn for. Og så nyder hun at strikke pandebånd, spille yatzy og tage på ture sammen med de andre. Dog er hun ked af, at man ikke længere tilbyder en sommerferie for brugerne, for den har betydet meget for hende.

Esben, Marianne, Kim og Susanne er bare nogle af de daglige brugere, der kommer på Kontakten og som har skabt sig et netværk og gør brug af alle de aktiviteter der tilbydes.

Linda, der er stedets pædagog fortæller om alle de gode tiltag der er for de psykisk sårbare.

-Vi kan hjælpe med NemId, der er værksted og massagestol i kælderen og snart skal vi på studietur og besøge andre genbrugsbutikker, fortæller Linda og pointere, at den primære tankegang er ”Recovery” Man skal kunne komme sig helt eller delvist efter en psykisk lidelse. Netværket og aktiviteter skal endvidere være med til at give et meningsfyldt liv for brugerne.

– jeg ved ikke helt, hvad jeg havde gjort uden Kontakten. Den har givet mig et åndehul, hvor jeg har været helt nede at vende, fastslår Kim.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top