Nedtælling til gigantisk løbefest i København og på Frederiksberg
VM_web.jpg

Promotion billede taget sidste år

Foto: IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014
København sikrede sig værtskabet til VM Halvmaraton 2014 for to år siden, og siden er der blevet arbejdet i døgndrift for at skabe en unik oplevelse for deltagere og tilskuere. VM-ruten er med sine 21,0975 kilometer gennem Københavns historiske bykerne og smukke Frederiksberg unik. De to kommuners borgmestre glæder sig til løbefesten og til at vise byen frem for løbere fra hele verden.

Det bliver en helt enestående oplevelse, når 223 løbere i den absolutte verdensklasse kæmper om VM-titlen i en slutspurt bag Nationalmuseet og Thorvaldsens museum. Lige efter de lynhurtige, hvoraf nogle få kæmper om at løbe turen på under en time, kommer 30.000 motionsløbere i hver sit tempo.

”Jeg glæder mig utrolig meget til at tage del i VM Halvmaraton. Det bliver en fest for hele byen, og det giver mulighed for at vise København frem som den smukke hovedstad, den er. Jeg håber, at københavnerne vil være med til at bakke op om arrangementet og de mange løbere fra hele verden,” siger overborgmester Frank Jensen, der selv deltager i VM Halvmaraton.

Langs ruten underholder 34 bands, og der er hot spot på Københavns Rådhusplads med publikumstribune og tilskueraktiviteter. På bedste internationale vis er Frederiksberg Allé pyntet op til den gigantiske internationale løbefest med flag i begge sider af vejen.

”Det her er både en kæmpe idrætsbegivenhed og en folkefest for hele hovedstaden. Der kommer masser af aktiviteter og liv i byen, og jeg vil opfordre alle til at tage del i denne ganske særlige dag. Et sådant stort arrangement vil naturligvis ikke kunne undgå at påvirke trafikken i byen, så er det vigtigt at holde sig orienteret om de nødvendige trafikomlægninger”, fortæller Frederiksberg Kommunes Borgmester Jørgen Glenthøj.

Start og mål ligger på Christiansborg Slotsplads. Herefter fortsætter ruten over Kongens Nytorv og op forbi Østerport station, Strandboulevarden, ind forbi Nørreport station, videre ud ad Åboulevarden mod det grønne Frederiksberg; forbi Frederiksberg Rådhus, Frederiksberg Have og tilbage af Frederiksberg Alle og ind ad Vesterbrogade. Afslutningsvis går ruten forbi Tivoli, Københavns Rådhus og Nationalmuseet, inden målet nås foran Christiansborg Slotsplads.

For at gennemføre denne internationale løbefest bliver dele af byen spærret af. Konkret vil VM-ruten blive lukket lørdag morgen 29. marts kl. 6.00. Lørdag 29. marts i tidsrummet kl. 6.00 – 12.00 vil der være en række overkørsler, hvor det vil muligt at krydse VM-ruten. Nærmere plan for disse overkørsler kan læses sammen med detaljeret trafikinformation på www.copenhagen2014.dk under ’trafikinfo’.

VM-arrangørerne ønsker alle deltagere og tilskuere en uforglemmelig lørdag med rigtig mange mennesker i København og på Frederiksberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top