Annonce
Nyt fra Lokalhistorien
Blad nr. 96 fra Lokalhistorisk Selskab

Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev har udgivet et nyt hæfte i serien ”Nyt fra Lokalhistorien”. Blandt andet indeholder hæftet en længere artikel om steder i Brønshøj-Husum, hvor der har været indspillet film. Artiklen er skrevet af Helge Baun Sørensen, og han kommer vidt omkring de mange filmoptagelser i bydelen.

Film fra Bellahøj

Ikke mindst Bellahøjhusene har lagt lejligheder og omgivelser til en række film og TV-optagelser. Allerede i 1955 lagde en lejlighed på det dengang eksklusive Bellahøj stuer og ikke mindst udsigt til filmen ”Det var på Rundetårn” fra 1955 med bl.a. Dirch Passer og Kjeld Petersen. I filmen ”Onkel Bill fra New York” fra 1959 var Dirch Passer igen på Bellahøj, da han her boede med sin hustru Helle Virkner. Også Jens Okking har i filmens verden boet på Bellahøj som hovedpersonen i thrilleren ”Skytten”, og endelig boede Palle From (Anders W. Berthelsen) fra tv-serien ”Krøniken” i en lejlighed på toppen af København.

Det øvrige Brønshøj

Den der for alvor har sat Brønshøj på både det litterære og filmiske danmarkskort er forfatteren Bjarne Reuter, der selv er født og opvokset i bydelen, hvor han som dreng boede på Kabbelejevej. Meget af handlingen i både bøgerne og filmene ”Zappa”, ”Når snerlen Blomstrer” (som film ”Tro håb og kærlighed”) og Busters Verden.

Af andre lokale steder nævnes Bellahøj Politistation (”Anna Pihl”) og Brønshøj Torv (”Ved Kongelunden”).

EF

Fakta:
Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev

Formand: Bo Öhrström
Medlemmer: 110 samt 12 foreninger
Kontingent: 150 kr. for enkeltmedl.
Hjemmeside: www.lokalhistorie-bhu.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top