Annonce
Paris med et strejf af Nørre G
Alberte-og-Helenas-billede.jpg
Foto: Helena M. Novak & Alberte F. Hansen
I sidste uge besøgte vi, franskholdet i 1.b på Nørre Gymnasium, Paris for at udvikle os, både sprogligt og ­kulturelt

Da vi landende med flyet og tog vores kufferter, stod vi på Roissy bussen ind mod byen. I bussen blev vi mødt af et velkommen på syv forskellige sprog, der fløj gennem højtaleren. Der sad folk rundt omkring os og snakkede forskellige sprog, og det var svært at lade være med at prøve at følge med. Vores sproglige udvikling begyndte allerede her.

Sprogskolen var fra 9-13 hver dag, og lærerne snakkede udelukkende fransk. Første dag blev vi fordelt ud på forskellige hold alt efter vores niveau, og blev på den måde blandet med andre mennesker fra andre lande og kulturer. Det var på ingen måde tilladt at tale engelsk i timerne, så man var nødt til at kommunikere udelukkende via fransk. Det gav en bedre forståelse for sproget og man fik hørt forskellige måder at udtale det franske sprog på.

Vi blev kastet ud i situationer under hele turen, hvor fransk var den eneste udvej. Hver dag fik vi tid til at gå rundt i Paris uden lærer, så det var overladt til os selv at finde vej og købe mad. Det gjorde at vi lærte at bruge sproget og udvide vores ordforråd. Samtidig fik vi egen oplevelser af kulturen og hverdagen i Paris.

Vi så både Paris fra gode og dårlige sider. Vi mødte mennesker, der hjalp os med at finde vej, og vi så mennesker, der ignorerede en slåskamp mellem hjemløse.

Hele oplevelsen har givet os en følelse af, at vi er selvstændige mennesker, og at Nørre Gymnasium og vores lærer har tillid til os, og vores evne til selv at finde rundt i et fremmed land. Det har lært os, at det er noget helt andet at opleve et sprog i dets hjemland i stedet for at sidde hjemme i et klasselokale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top