Annonce
Tivoli pakker Rutschebanen ud den 10. april
Rutschebanen-i-fart-2.jpg
Rutschebanen er 626 meter lang og tophastigheden er ca. 58 km/t. Foto: Tivoli
Når Tivoli slår portene op for gæsterne bliver det med Rutschebanen, der i anledning af sin 100 års fødselsdag får genopført sine ­alpetinder, får Danmarks største ­vandfald og en ny ­is-grotte

Gæsterne kan også se frem til 80.000 blomstrende tulipaner, Fredagsrock på Plænen, John Mayer koncert og i juni genopstår Tivolis sommerrevy Tam Tam i Glassalen med bl.a. Niels Olsen og Søs Egelind. Tivoli åbner torsdag den 10. april, kl. 11, og byder på 165 åbningsdage, koncerter og events.

I anledning af, at Rutsche­banen fylder 100 år får den verdensberømte bane genopbygget de oprindelige bjergtinder, der tidligere var forlystelsens vartegn. De blev fjernet i 1920’erne efter krav fra Københavns Kommune, som ikke fandt det passende, at det første byens gæster så, når de trådte ud af Hovedbanegården, var et bjerg.

Den største af de nye bjergtinder bliver 26 meter høj, og derudover er der en ny is-grotte samt et kæmpe vandfald med et samlet fald på over 22 meter. Rutschebanen i Tivoli er én af verdens ældste trærutschebaner, som fortsat er i drift, og den er samtidig den mest populære forlystelse i Tivoli med 1,3 mio. gæsteture alene i 2013

Førsteklasses underholdning

Fredagsrock på Plænen er Tivolis største, musikalske flagskib, og i år kan musikfans se frem til Simple Minds, Passenger, Medina i selskab med Tivolis Symfoniorkester og en sjælden aften med Agnes Obel under åben himmel. Fredagsrock Festival har fået vokseværk og skifter navn til Offspring. Den 11. april lægges der ud med en dobbelt-koncert med Østkyst Hustlers og Rockers By Choice, som den første i rækken af 24 koncerter, der slutter af med Den Sorte Skole. Den 17. juni vil den amerikanske guitarist og singer-songwriter John Mayer lægge vejen forbi Plænen.

EF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top