Udtalelse fra Enhedslisten
Enhedslisten har det sidste års tid haft en væsentlig tilgang af nye medlemmer, og sidste weekend holdt partiet derfor stiftende generalforsamling i den selvstændige afdeling for Enhedslisten i Brønshøj-Husum. På ge­ne­ralforsamlingen blev der vedtager nedenstående udtalelse om det kommende valg til EU-Parlamentet den 25. maj og afstemningen om en EU-Patentdomstol samme dag: Skal EU bestemme […]

Enhedslisten har det sidste års tid haft en væsentlig tilgang af nye medlemmer, og sidste weekend holdt partiet derfor stiftende generalforsamling i den selvstændige afdeling for Enhedslisten i Brønshøj-Husum. På ge­ne­ralforsamlingen blev der vedtager nedenstående udtalelse om det kommende valg til EU-Parlamentet den 25. maj og afstemningen om en EU-Patentdomstol samme dag:

Skal EU bestemme alt?

Det er med stor bekymring, vi må konstatere, at EU´s lovgivning sætter den danske velfærdsmodel under pres. Det kan ende med, at vi må nedsætte eller afskaffe børnepenge, studiestøtte og dagpenge, for at tilpasse os EU´s indre marked. Sagen viser, at EU har alt for stor magt, og at det danske Folketing har reduceret sig selv til et ekspeditionskontor.

Den 25. maj skal vi stemme om dansk tilslutning til EU´s patentdomstol. Vi vil kraftigt opfordre Brønshøj-Husums borgere til at stemme nej ved denne afstemning.

 Vi gør det af flere grunde:

1) Vi synes generelt, at EU bestemmer for meget, og ønsker i hvert fald ikke mere magt til ude­mo­kratiske domstole.

2) Vi mener, at mange patenter skader samfundsudviklingen.

3) Patenter godkendes efter laveste standard.

4) Vi risikerer, at softwarepatenter indføres af bagdøren. Softwarepatenter hæmmer udnyttelsen af IT.

5) Danske virksomheder – især de mindre – kan blive belastet af patentretssager.

 Samme dag, som der er folkeafstemning, er der valg til EU-parlamentet. Vi vil her opfordre til, at man stemmer på Folkebevægelsen mod EU.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top