Annonce
Festligt jubilæum
Udviklingshæmmede-01-15-14.jpg
-Vi mødte hinanden på Idrætsskolen for udviklingshæmmede, fortæller Sandra og Jesper. Foto: Kaj Bonne
Eleverne gav den gas

TV-stjernerne Sandra og Jesper fra DR´s reportageserie ”Undskyld vi er her også” var med til at kaste glas over Idrætsskolen for udviklingshæmmede i Grøndals Multi center, som i sidste uge kunne fejre deres 20 års jubilæum.

-Hvert år søger der 80 elever ind på skolen, men vi tager kun 40 ind. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi skal sige nej til så mange, når det er en så stor succes, siger forstanderen Søren Stenkilde, der har været leder af skolen i 19 år.

Skolen gør meget ud af at eleverne kommer i form, bliver sundere, bliver modigere og får nye venner. Man kan se at de udvikler en masse nye kompetencer, tilføjer Søren Stenkilde.

Blandt de mange inviterede gæster til jubilæet var gamle elever, lærer, pårørende og Socialborgmester Jesper Christensen og kultur-og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen. Alle blev først budt ind i fægtehallen, hvor der blev vist liveshow. Her gav eleverne den gas og viste alt fra crossfit til zumba og så blev der sunget to af de sange, som skolen selv har skrevet og komponeret og indsunget i studie. Senere sprang champagnepropperne i skolens lokaler.

-Jeg synes, Sandra klarede det rigtig flot, forsikrer Jesper, der er gammel elev på skolen, men i dagens anledning var kommet for at se, hvad Sandra har fået ud af det sidste år på skolen.

-Jeg har gået på idrætsskolen i sammenlagt tre år, men jeg skal stoppe til sommer. Det er jeg rigtig ked af. Jeg må ikke gå der til næste år, men jeg håber, jeg kan komme tilbage igen, fortæller Sandra, der er blevet super god til idræt.

-Det bedste fag er idræt. Det er også sjovt at sejle kano, og jeg er glad for, at jeg har overvundet frygten for at sejle, tilføjer Sandra, der samtidig får et støttende kram af kæresten

Jesper og Sandra mødte hinanden for år tilbage på Idrætsskolen. Dengang blev de ikke kærester, det skete først senere.

-Vi har kommet sammen i 8 år. Vi er også dem, der er kommet sammen længst på Bostedet Vinklen, afslører Jesper.

-Se! Vi er blevet forlovede, udbryder Sandra glædestrålende og viser den blanke sølvring på fingeren. Men til spørgsmålet om de så skal giftes svarer hun: Nej, det koster for mange penge.

Parret har vænnet sig til alt den opmærksomhed, de får, når de kommer gående.

-Vi bliver genkendt alle steder og meget i bussen, men det er da bare sjovt, indrømmer Sandra.

Det har været sjovt at være med i tv-udsendelsen og Sandra og jeg har diskuteret, om vi ville være med igen, hvis vi blev spurgt. Det er vi enige om, at vi gerne vil, fortæller Jesper, og giver kæresten et stort klem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top