Annonce
Her hvor vi bor og lever
Åbent brev til Overborgmester Frank Jensen og Socialborgmester Jesper Christensen

Den 8. oktober 2013 afholdt Bellahøj SAB et velbesøgt debatmøde på Bellahøj Skole om belastninger og ghettodannelse i det almennyttige boligbyggeri. Der er meget almennyttigt byggeri i Brønshøj Husum, og det er et vigtigt tema for vores bydel.

Du, Frank Jensen, deltog sammen med andre fremtrædende kommunalpolitikere fra de andre partier. Du sagde, at du efterfølgende ville se på anvisningsaftalen, der er indgået mellem Københavns Kommune og boligorganisationerne.

Den kommunale anvisningsret giver kommunen ret til at bruge hver tredje lejlighed til boligløse og socialt udsatte mennesker. Siden Københavns Kommune solgte alle sine lejligheder i de gamle bydele for 20 år siden, er det kun det almennyttige byggeri, der benyttes til anvisning af udsatte og boligløse borgere. Disse boligområder har været udsat for en stor nedslidning, og der bruges mange millioner på kvarterløft og socialpædagogisk indsats for at skabe tryghed og sikkerhed.

Politikerne taler om at skabe bedre opvækstvilkår for udsatte børn og bryde den negative sociale arv. Udsatte børn der vokser op i ressourcestærke miljøer har bedre mulighed for selv at blive selvforsørgende som voksne. En bedre fordeling af udsatte borgere vil give en enestående mulighed for at bryde negativ social arv. Vi er ved at få en delt by med meget rige kvarterer såsom Østerbro, Indre By og Christianshavn bydele. International forskning viser, at overbelastede boligområder med mere end 20 % arbejdsløse påvirker de grundlæggende sociale vilkår og dermed børns opvækst i området. Vil man have boligområder, der er i balance, og hvor problemerne ikke bliver for store, så skal der gøres noget andet end mere af det samme.

Hvorfor skal lejerne i sociale boligbyggerier bære så mange belastninger og pålægges så store sociale opgaver?

Vil I gøre noget for en mere fair fordeling af udsatte borgere? Anvisningsaftalen er til evaluering og genforhandling i disse måneder.

Hvad vil I gøre helt konkret, nu mens I har både regeringsmagten, socialborgmesterposten og overborgmesterposten?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top