Annonce
Historisk legeplads på Vestvolden i Husum
1899961_10151872492281599_913525636_n.jpg
Den nye legeplads bliver også brugt af børneinstitutionerne. 35 børn i flyverdragt kan ikke tage fejl - legepladsen er et hit. Foto: Troels Rud.
Legepladsen på Vestvolden for enden af vejen Bystævnet i Husum er ikke bare rigtig god til børn, den fortæller også historien om Køben­havns gamle befæstning

Man kan let bruge et par timer på at gå på oplevelse langs voldanlægget, der skulle have beskyttet hovedstaden mod en indtrængende fjende og også blev brugt af militæret til øvelser.

Umiddelbart efter anlægget af befæstningen var færdigt, havde den militærtekniske udvikling dog gjort anlægget forældet. Da 1. verdenskrig brød ud for 100 år siden, blev 50.000 soldater dog udstationeret langs Voldanlægget, og de sov på trædæk under udspændte sejl, og det tema går igen på legepladsen.

Ligesom cykeludfordringsbanen ved EnergiCenter Voldparken er legepladsen en del af en større såkaldt revitalisering af Københavns Befæstning. Den er finansieret af et partnerskab af bl.a. Realdania, Kultur­arvstyrelsen og Københavns Kommune, der i øjeblikket opgraderer legepladser i rundt omkring i byen.

Områdefornyelse Husum sad med i projektgruppen bag den nye legeplads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top