Hjælp til selvskadende unge
Selvskadende-unge-COLOURBOX1040020.jpg
Foto: Colourbox.dk
Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative på Københavns Rådhus kræver fornyet hjælp til unge, der skader sig selv eller har ­spiseforstyrrelser

Fire politikere på Køben­havns Rådhus, der både er borgerrepræsentanter og med­lemmer af Social­ud­valget, er gået sammen i et krav om at der skal gøres en særlig indsats for at hjælpe de unge, der fx har spiseforstyrrelser eller skærer i sig selv.

– Hver 6. elev på 8.-9. klassetrin skader sig selv eller lider af en spiseforstyrrelse. Konsekvenserne er store både menneskeligt og økonomisk, og derfor er det helt afgørende, at vi i kommunerne tilbyder en ordentlig hjælp i tide, siger Karina Rohrberg Jessen (V).

– Hvis man først har udviklet en spiseforstyrrelse, kan man kæmpe mange år – og nogle gange forgæves – mod sygdommen. Det er en ulykkelig situation, både for den enkelte og de pårørende, og den må og kan vi ikke sidde overhørig, tilføjer Anne Marie Geisler Andersen (Rad.).

 

Et udbredt problem

Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade anslår, at 75.000 danskere lider af spiseforstyrrelse, og i dag har København ikke nogle specialiserede tilbud til mennesker med spiseforstyrrelser eller selvskadende adfærd.

– For de mennesker, der udvikler en spiseforstyrrelse eller selvskadende adfærd, er det alvor. Desværre kan familien, vennerne og skolen sjældent give den nødvendige hjælp. Det er i kommunerne, vi har en tæt berøringsflade med de unge, og vi bør derfor være klædt på til at kunne se en spiseforstyrrelse og selvskade i tide, siger Finn Rudaizky (DF).

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top