Annonce
Hver fjerde cyklist bruger håndholdt telefon
Hver fjerde cyklist taler i håndholdt telefon, og næsten hver femte sms’er, mailer eller tjekker Facebook, mens de tramper i pedalerne

Farten er høj, trafikken er tæt og telefonen er lige ved hånden. Alt for mange bliver fristet af at foretage et opkald, sende en sms eller tjekke Facebook, når de suser afsted på cyklen. 24 % af de danske cyklister taler nemlig i håndholdt telefon på cyklen, og 18 % sender og læser sms, mail og tjekker Facebook.

Samtidig tror 8 %, at det er lovligt at bruge telefonen, mens 34 % ikke ved, om man må man ringe og sms’e, mens man cykler. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Når ens opmærksomhed flyttes fra trafikken til telefonen, stiger risikoen for, at man kommer i nærkontakt med asfalten og andre trafikanter. Det koster 1000 kr. i bøde, hvis man bliver fanget af politiet med telefonen i hånden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top