Landsindsamling på søndag
Flag_KraeftensBekaempelse.jpg
Kræftens Bekæmpelse står bag landsindsamlingen. Foto: Tomas Bertelsen.
På søndag går mange mennesker på gaden i Brønshøj- Husum for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Over hele landet banker ­indsamlere på hos stort set alle husstande i Danmark

Søndag er der landsindsamling til Kræftens Bekæm­pelse, og sidste år gik omkring 30.000 mennesker på gaden for at støtte kampen mod kræft. – Det er fantastisk, hvis vi igen i år kan komme op på 30.000 indsamlere til landsindsamlingen. Det håber vi på. Allerede nu tegner den 6. april virkelig tegner til at blive en dag, hvor bekæmpelse af kræft sættes på dagsordenen overalt i Danmark, siger Finn Christensen, der er projektchef i Kræftens Bekæmpelse.

 

189.032 kr. fra bydelen

I Brønshøj-Husum vil om­kring 200 frivillige banke på dørene i lokalområdet. Og hos Kræftens Bekæmpelse håber man på at komme til at møde så mange af borgerne som overhovedet muligt. – Opbakningen her i Brønshøj og Husum er altid overvældende. Vi kommer rundt til stort set alle husstande, og de steder, hvor der bliver lukket op, er støtten og bidragene fantastiske. Men ofte er det desværre sådan, at det kun er hos omkring halvdelen, at der er nogen hjemme. Så i år håber vi på, at endnu flere vil åbne dørene og støtte kampen mod kræft, siger Ulla Hansen og Puk Hansen, der er ledere af landsindsamlingen i Husum og Brønshøj.

Landsindsamlingen gav sidste år 33,5 millioner kroner til kampen mod kræft. I Husum og Brønshøj samlede frivillige indsamlere kr. 189.032. For hver 100 kroner, der samles ind til landsindsamlingen, går de 51 til forskning, 24 til patientstøttearbejde og 19 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste 6 kroner går til administration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top