Annonce
Nyt økologisk folkekøkken på EnergiCenter Voldparken
Køkkenet på EnergiCenter Voldparken starter nyt spændende koncept med økologisk folkekøkken på torsdag den 10. april, kl. 17.30-20.30

Til dagligt laver køkkenet økologisk mad til mere end 400 børn i daginstitutioner. Køkkenet har derudover for nylig fået Fødevarestyrelsens flotte anmærkning – det økologiske spisemærke i guld. Guldmærket gives kun til de køkkener, hvor alle råvarer er økologiske. Anerkendelsen har bragt køkkenet op på linje med prominente restauranter i København og det vil køkkenet gerne dele med hele bydelen. Første folkekøkken starter torsdag den 10. april og løber hver torsdag frem mod sommeren.

– I folkekøkkenet vil vi forsætte vores koncept med tilgangen til økologi og bæredygtighed. Vi vil kun servere kvalitet for gæsterne på folkekøkkenet. Vores ambition er at have en økologiprocent tæt på 100, et madspild tæt på nul, og så høj en råvareudnyttelse som ressourcemæssigt muligt. Vi glæder os til at invitere hele bydelen indenfor på EnergiCenter Vold­parken, siger køkkenchef, Martin Pihl.

 

Økologisk guld med statsgaranti

Det primære udgangspunkt for folkekøkkenet er at tilbyde alle borgere i bydelen et lækkert, sundt og økologisk måltid mad. Folkekøkkenet vil især medvirke til at lette hverdagen for familier der kan have travlt med job, skole, madlavning, lektier, fritidsaktiviteter m.m. Folke­køkkenet er derudover et forsøg på at styrke netværk mellem borgere og foreninger i lokalområdet.

Det økologiske guld-spisemærke er en garanti for at køkkenet er underlagt statslig økologisk kontrol. For restauranter, caféer, kantiner og storkøkkener kan det være svært at opfylde betingelserne for, at alle råvarer og alle ingredienser altid er 100 % økologiske. Derfor har Fødevarestyrelsen indført det økologiske spisemærke i guld, sølv og bronze. Og her står køkkenet på Energi­Center Voldparken altså øverst på skamlen.

Køkkenchef Martin Pihl opfordrer alle til at komme forbi det nye folkekøkken og selv prøve maden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top