Annonce
Tanker om medmenneskelighed
Medmenneskelighed er en stor ting og en god egenskab at have. Medmenneskelighed er en evne, en evne som folk glemmer. Alle kan være medmenneskelige, men om du vælger at tænke på dig selv før andre, er noget du selv vælger. Medmenneskelighed er når du gør noget godt for andre, store eller små ting. Det er […]

Medmenneskelighed er en stor ting og en god egenskab at have.

Medmenneskelighed er en evne, en evne som folk glemmer.

Alle kan være medmenneskelige, men om du vælger at tænke på dig selv før andre, er noget du selv vælger.

Medmenneskelighed er når du gør noget godt for andre, store eller små ting.

Det er tanken der tæller!

Hvis man tager fat i bogen ”Rejse i dødens fodspor”, kan man bl.a. læse et brev til Carl Espergærde. Et brev om hvor medmenneskelig han er, og hvor godt han tager sig af sine syge kammerater. Brevet tager udgangspunkt i en situation under 2. verdenskrig, hvor Carl Espergærde vælger at blive hos sine syge kammerater i en kz-lejr, frem for at efterlade dem. Han nævner bl.a. ”Jeg er ikke bedre end de andre”. Espergærde refererer til, at selvom han fik tilbudt at komme væk fra de umenneskelige forhold, ville han hellere blive og passe de syge. For hvis ikke han gjorde det, hvem skulle så?

Og når de syge ikke selv var i stand til at passe sig selv, var der jo nogen, der måtte. Han var ikke i stand til at kunne se sig selv som fri og lade nogen i stikken på bekostning af egen frihed. Bogen ” Rejse i dødens fodspor” er skrevet af N.O. Frederiksen og P.H. Jensen. Bogen omhandler en overlevende kz-fange fra 2.verdenskrig og de tætte bånd fangerne i lejrene havde til hinanden. De gjorde alt for at holde hinanden oppe. De fik hinanden til at kæmpe, de kæmpede videre sammen selvom livet var svært.

Medmenneskelighed op­træder i hverdagen. Det kan være at man giver sin plads i bussen til en gammel dame eller hvis én falder på sin cykel, hjælper man personen op. Mange små ting kan hjælpe i din og andre menneskers hverdag. Jeg får i hvert fald en glad følelse inden i, hvis jeg hjælper andre.

Hvis alle var medmenneskelige i dag, ville alle jo være søde. Der ville ikke være krig. I dag er det som om, at hvis du falder, er der ingen hjælp at hente. Folk har travlt med sig selv, i stedet for hvad der sker omkring dem. Man kunne tænke lidt over nogle ord fra en gammel bog Bibelen:

”Du skal elske din næste som dig selv”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top