Torsdag 27. april 2017
Nysgerrige Nørre
Da jeg blev introduceret til Nysgerrige Nørre, vidste jeg, at det lige var noget for mig
Skrevet af Alexander F. Nissen, 2x, Nørre Gymnasium - 13. maj 2014, 20:18:47

Jeg går i 2g på Nørre Gymnasium med linjen fysik A og matematik A, og jeg har altid interesseret mig meget for naturvidenskab. Derfor vidste jeg med det samme, da jeg så, hvilke foredrag og arrangementer man kunne komme til, at det skulle jeg melde mig ind i.
Og det er en beslutning, jeg ikke har fortrudt. Med Nysgerrige Nørre har jeg fået mulighed for at udforske nye emner, som jeg ellers ikke ville have hørt om normalt på gymnasiet. Mange af emnerne har været inden for naturvidenskaben, men der har også været oplæg om eksempelvis eksistentialisme og om demokrati, og jeg har selv været med inde og se Macbeth i Det Kongelige Teaters Skuespilhus. Der er noget for enhver, men som den naturvidenskabsnørd jeg nu engang er, har jeg været med til foredrag om algoritmer og for nyligt til et foredrag, der blev kaldt: ”Supercomputere: Kvante­information og kvantecomputere”, der handlede om den komplicerede kvantemekanik, der står i kontrast til den klassiske fysik, og hvordan den kan bruges til kryptering og til såkaldte ”kvantecomputere”, der beregner ved hjælp af kvantefysik. I kvantemekanik er partikler i stand til at være to eller flere steder på samme tid, hvilket kan udnyttes på forskellig vis, hvilket måske er fremtiden for kryptering og mange andre ting.
Nysgerrige Nørre har givet mig mulighed for at høre mere om emner, jeg synes er spændende og ved at høre forskellige foredrag på forskellige uddannelsessteder, kan man finde ud af, om det eventuelt var noget inden for disse emner eller på disse universiteter, man ville fortsætte efter gymnasiet. Derfor har jeg på ingen måde fortrudt at jeg meldte mig ind, og jeg kan kun anbefale andre at gøre det samme eller noget tilsvarende. Hold jeg nysgerrige hele livet!

Fakta om Nysgerrige Nørre:
Nysgerrige Nørre er for elever, der gerne vil vide mere om alt mellem himmel og jord, og som finder det spændende at udforske nye områder.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter