Søndag 24. september 2017
Tre grunde til at stemme nej til patentdomstolen
Skrevet af Finn Gunst, Fuglsang Allé 116, 2700 Brønshøj - 13. maj 2014, 20:13:50

EU’s patentkontor udsteder flere og flere patenter på naturprodukter. Planter bliver dermed privatiseret. Dermed kommer en lille håndfuld magtfulde virksomheder til at eje størstedelen af verdens fødevarer. Det ødelægger biodiversiteten (mang­foldigheden af biologiske organismer), skader landmændene og undergraver den globale fødevarerforsyning.
Den amerikanske økonom og nobelpristager Joseph Stiglitz fremhæver, at virksomhederne bruger patenter til at forhindre andre virksomheder i at udvikle konkurrerende produkter, og i sidste ende holde dem ude fra markedet.
Den europæiske patentdomstols afgørelser kan ikke ankes til andre retsinstanser.
Spørg din EU-kandidat om disse urimeligheder.

 

 

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter