Mandag 25. september 2017
Kay Sørensen fra Bystævneparken på tur med projektleder Casper Mayo som chauffør og motor. Foto: Per Bøjgaard Sørensen.
Tre plejehjem i Brønshøj får nye rickshaw-cykler
De tre første rickshaw-cykler er netop ankommet til Brønshøj
Skrevet af Erik Fisker - 28. maj 2014, 14:24:23

Gennemsnitsalderen for Københavns cyklister stiger fra denne måned. Beboerne på hovedstadens plejehjem kommer nemlig ud og mærker forårsvarmen og duften fra byens blomster fra sædet af en rickshaw-cykel.
– Jeg kan godt lide at komme ud og få frisk luft. Og det er dejligt at se vores flotte have her i foråret. Kaj Sørensen får et smil på læben, øjeblikket efter projektleder på Poppelbo Plejecenter, Casper Mayo, har sat gang i hjulene på rickshaw-cyklen. Pleje­cen­tret i Bystævneparken i Brønshøj har netop fået én af de 26 nye cykler, som Københavns Kommune har finansieret med 1 mio. kr. fra ældrepuljen.
Demenscentret Pilehuset og plejehjemmet Tingbjerg­hjemmet, som begge ligger i Brønshøj, har også fået en rickshaw-cykel.

Verden åbner sig
På Poppelbo Plejecenter er centerleder Susanne Christ­ensen begejstret for de muligheder, cyklen giver.
– Verden åbner sig på en ny måde for de ældre. Bog­staveligt, da de kan komme vidt omkring, men også socialt. Cykelturene giver større livskvalitet og er med til at bekæmpe ensomhed hos dem, der ikke har et stort netværk tilbage, siger hun.
Oprindeligt er idéen med rickshaw-cyklerne kommet fra en borger på Østerbro, Ole Kassow, som er nabo til et plejecenter.
Initiativet er altså fostret udenfor kommunalt regi, og det ser projektleder Casper Mayo fra Poppelbo som en stor styrke.
– Det er fedt, at projektet er begyndt i civilsamfundet, og det er godt, at det sidenhen er videreudviklet sammen med Københavns Kommune. Det viser, hvor store muligheder borgere kan have for at skabe meningsfulde aktiviteter sammen med beboere på plejecentrene, siger han.

Chauffører søges
For at cyklerne kan blive brugt flittigt, er det planen, at plejecentrene i samarbejde med den nystiftede frivillig-forening ’Cykling uden alder’ skal have samlet frivillige, som kan være chauffører for beboerne. Det giver de ældre mulighed for at få nye be­kendt­skaber uden for hjemmet, og gør dem samtidig mobile igen på en nem og smart måde, så de kan besøge steder, de kender fra et langt liv i byen. Yderligere oplysninger kan findes på hjemmesiden www.cyklingudenalder.dk.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter