Tirsdag 24. oktober 2017
VW – et populært valg af brugt bil. Foto: BilBasen.
VW er stadig danskernes favoritbil
For andet år i træk topper VW som den brugtbil, flest danskerne ville vælge, viser ny undersøgere af danskernes bilkøb, foretaget af BilBasen og YouGov
Skrevet af Erik Fisker - 28. maj 2014, 14:51:51

Når danskerne bliver spurgt til deres favoritbil, er svaret klart. 28 pct. af danskere svarer i ny undersøgelse, at de foretrækker VW.
– VW fastholder klart sin position som mest populære bilmærke og tangerer ovenikøbet rekordresultatet fra sidste år, hvor Toyota, der foretrækkes af 19 pct. fastholder sin andenplads. Sådan har det været i de fire år, vi har lavet undersøgelsen, og det understreger, at danskerne er forholdsvis konservative i deres mærkevalg på brugtbilmarkedet, siger markedsanalytiker fra BilBasen, Jan Lang.

Fire mærker i top
Undersøgelsen viser dog et meget tæt løb blandt de øvrige populære mærker. Således er de mest populære mærker VW med 28 pct., Toyota med 19 pct. og Skoda og Audi på en delt tredjeplads med hver 15 pct. – Man skal se tallene som en slags indikator for mærkernes image og ikke som udtryk for salgstallene. De mest populære mærker tilsammen udgør 77 %, men er selvfølgelig langtfra de eneste mærker, som sælger biler, fastslår Jan Lang.

Fornuften dikterer
Selvom undersøgelsen viser, at danskerne har nogle klare favoritmærker, er valget af bil i første omgang betinget ud fra en helhedsvurdering af, hvor meget bil man får for pengene, og hvad den koster at have kørende i det daglige, fremfor, hvilket logo der er foran på bilen.
I den forbindelse svarer hele 60 %, at det vigtigste er bilens evne til at køre langt på literen, mens 54 % angiver som vigtigst, at den er billig i drift, og kun 20 % anser designet som det væsentligste for deres bilvalg.
Endnu et kriterium er behovet for plads i bilen, både hvad angår passagerer og oppakning.
Her foretrækker 32 % en bil med hatchback bagagerum, mens 30 % foretrækker en stationcar og kun 12 % mener, at minibilen er dækkende.
(kilde: BilBasen)

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter