Mandag 25. september 2017
Steen Ankerdal var en dedikeret journalist og et elskeligt menneske. Foto: Kaj Bonne.
Dødsfald
En ildsjæl måtte give op
Skrevet af Niels Rasmussen - 19. august 2014, 13:38:12

Sent tirsdag i sidste uge døde journalist Steen Ankerdal, 66 år gammel. Et halvt dusin års indædt kamp mod tarmkræft var tabt. Andre havde nok givet fortabt meget før, men Steen ville livet næsten lige til det sidste, hvor han bare ønskede at få fred.
Steen Ankerdal var uddannet skolelærer fra Blågård Seminarium i 1970, men det blev sportsjournalistikken, der blev hans liv. Karrieren blev indledt på Kristelig Dagblad. Steen Ankerdal var KFUM-medlem. Siden gik den rundt til en længere række aviser, hvor han både var menig medarbejder og chef. Han var med til at søsætte TV2, og han skrev en længere række bøger. Han var i to perioder formand for Danske Sportsjournalister.
I de senere år arbejdede han for lokalaviser i Valby, Ballerup, og senest på Gladsaxe Bladet. Få journalister har vel været så dedikeret som Steen Ankerdal, der ville til bunds i alle sager. Det kunne godt drive omgivelserne til randen af vanvid, når deadlines ikke lige blev overholdt, men ingen kunne blive sur på ham, for han var et ekstremt positivt menneske, og han elskede det sociale.
Alle kunne se, hvordan det måtte ende, men det gjorde ondt, da meddelelsen om hans død kom.
Steen boede de sidste ti år på Åvendingen i Brønshøj og efterlader sig sønnen Morten og datteren Cecilie.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter