- Brønshøj-Husum Avis - http://bha.dk -

8. klasser dystede i pyramider og piller

Erhvervsskoler i hele hovedstadsområdet åbner i disse dage dørene – og værkstederne – for lokale 8. klasseelever. Relativt få vælger nemlig en praktisk uddannelse efter folkeskolen, og det skal der laves om på. Derfor var skolebøger og penalhuse pakket væk, og save, puslespil og piller fundet frem i håb om at give de lokale folkeskoleelever en anderledes introduktion til de mere end 100 erhvervsuddannelser, der findes.
Forleden var turen nået til Korsager Skole, som havde sendt to 8. klasser til Københavns Tekniske Skole i Nordvest. Her blev de vist rundt af skolens elever og fik mulighed for at se, hvordan der arbejdes i de forskellige værksteder. Derudover blev 8. klasserne inviteret til at dyste mod klasser fra Rådmandsgades Skole og Korsager Skole i praktiske færdigheder i den såkaldte Skills Stafet og skulle på tid save træstykker til en pyramide, samle et tastatur, sortere piller og stable kopper. Dagens vinder blev Katrine, Molly og Asger fra Gasværksvejens Skole, som nu er med i lodtrækningen om en plads i finalen i Bella Center i januar, hvor de skal dyste mod 8. klasser fra resten af Danmark i forbindelse med DM i Skills – danmarksmesterskabet i erhvervsuddannelser.

Mange fordomme om erhvervs­uddannelserne
– Der er mange fordomme omkring, hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse, og derfor vælger mange unge gymnasiet nærmest på autopilot. Nu inviterer vi dem ind på skolerne, og vi udfordrer dem i alverdens praktiske opgaver, så de ved selvsyn kan se, at det kræver både hjerne og hænder at tage en erhvervsuddannelse, og at mulighederne er uendelige, siger børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev, som havde lagt vejen forbi Københavns Tekniske Skole for at heppe på eleverne.