Onsdag 20. september 2017
Bierne er særdeles nyttige dyr i naturen – og leverer både honning og bestøvning. Foto: Kaj Bonne.
Liv på Brønshøj Kirkegård
Det bliver stadigt mere populært at have bistader i haven. Nu er de også rykket ind på kirkegården
Skrevet af Erik Fisker - 23. september 2014, 09:48:03

Brønshøj Kirkegård har fået selskab af 3 små bifamilier. De er med til at skabe liv på kirkegården og er både til gavn indenfor murene såvel som udenfor i lokalområdet. Ud over produktion af honning har det også stor betydning for frugthøsten i haverne, da bierne bestøver blomsterne.

– Vi er 12 lokale borgere, som har stiftet Utterslev Mose Bilaug, som nu på tredje år haft bigård ved Utterslev Mose. Dette oplever vi er til megen glæde for mange de mange forbipasserende, som kommer forbi hver dag. Bilauget er aktivt og synligt i diverse arrangementer som det årlige mosetræf, skolebesøg, events i Københavns biavlerforening, foredrag i grundejerforeninger mv., fortæller Pia Rasmussen fra lauget.
Nu udvider biavlerne med tre nye bistader, og disse er placeret på Brønshøj Kirkegård i et lille hjørne af materielgården. – Man kan være ganske rolig, bierne er fredelige og her til efteråret og vinter bliver bierne fodret godt med sukkervand – så de bliver i staderne og holder sig varme, tilføjer Pia Rasmussen. Yderligere oplysninger om at være biavler i lokalområdet kan fås Trine på tlf. 30 13 68 66.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter