Mandag 25. september 2017
Rasmus Elleby Engell-Kofoed, leder af bibliotekerne i Brønshøj og Husum. Foto: ef.
Ny rolle til Husum Bibliotek
Der skal mere fokus på it-området og læring – men der skal også fortsat være bøger og tidsskrifter
Skrevet af Erik Fisker - 23. september 2014, 09:54:30

Selvom der den seneste tid har været et stigende besøgstal, er udlånet på Husum Bibliotek svagt faldende. Husum Bibliotek er i øjeblikket det distriktsbibliotek i København, der har det næstlaveste udlån. Nu er der sat skub i en udvikling, der skal give Husum Bibliotek en ny rolle i bydelen, hvor it og læring får en mere fremtrædende plads.

Stigende brug af e-bøger
– Vi er i gang med en udvikling af Husum Bibliotek, hvor vi vil opprioritere, hvor biblioteket har sin berettigelse og styrke i fremtiden. Det drejer sig både om at give bedre muligheder for at anvende informationsteknologien og sætte mere fokus på læring i bred forstand, fortæller Rasmus Elleby Engell-Kofoed, der siden februar i år har været leder af bibliotekerne i både Brønshøj og Husum. Han tilføjer, at der i fremtiden vil være et stigende behov for og brug af de såkaldte e-bøger, der kun findes digitalt, samt at han forventer, at der kommer færre trykte bøger
– Vi vil satse på at oprette flere studiepladser med computere, at tilbyde kurser i forbindelse med brug af computeren, herunder den digitale kontakt med det offentlige samt drive en sprogcafé og tilbyde lektiehjælp med frivillige hjælpere. Vi forventer også at ansætte en medarbejder, der skal varetage tilrettelæggelse og koordinering af læringsaktiviteterne, siger Rasmus Elleby Engell-Kofoed, der samtidig understreger, at Husum Bibliotek ikke er på vej mod en lukning som et folkebibliotek, hvor der stadig er bøger på hylderne og kan afhentes bestilte materialer.
Der er den senere tid blevet flyttet grundigt rundt og nyindrettet på Husum Bibliotek, personalet har ryddet kraftigt op, og musiksamlingen er blevet sløjfet. Samtidig har der været salg af mange af bibliotekets kasserede bøger, tidskrifter og musik-cd’er. Der har tidligere været spekulationer fremme om lukning af Husum Bibliotek, da placeringen på 2. sal i ikke optimale lokaler i et dyrt lejemål kan opfattes som uheldig. Der har også været planer om at flytte Husum Bibliotek til andre lokaler i Husum, men disse planer synes p.t. skrinlagt.
Det skønnes, at det ikke i dag er politisk realistisk at tale om en lukning af biblioteket.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter