Fredag 22. september 2017
”Et æble om dagen holder lægen væk”, siger en talemåde – og der er måske noget om snakken. Foto: Dansk Gartneri.
Danske æbler er i verdensklasse
Netop nu er det højsæson for danske æbler, og det danske klima er unikt til dyrkning af æblerne
Skrevet af Erik Fisker - 11. november 2014, 09:25:28

Der er noget for enhver smag, og de danske æbler indeholder langt færre pesticidrester end æbler importeret fra udlandet.
– Mange forbrugerne ved ikke nok om forskellen mellem danske og udenlandske æbler. Det er bl.a. en markant forskel, at de danske frugtavlere generelt anvender langt færre og mere skånsomme bekæmpelsesmidler end de udenlandske avlere, siger Anne Fabricius, som er konsulent i Dansk Gartneri.
Mange af de udenlandske æbler, man ser i handlen nu, er faktisk over 1 år gamle – altså sidste års høst. Det kan lade sig gøre, fordi de udenlandske æbler lige inden plukningen bliver sprøjtet med bekæmpelsesmidler for at sikre, at de kan holde sig længe på lager uden angreb fra rådsvampe og bakterier. Ofte er udenlandske æbler, som bliver transporteret over lange afstande, også overfladebehandlet med bivoks og shellak, efter at æblernes naturlige vokslag er blevet vasket af. Til sammenligning anvender de danske æbleproducenter ikke overfladebehandling af æblerne.
Æblet er kåret som Danmarks nationalfrugt og den mest dyrkede frugt i landet.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter