Hvid gløgg
hvid-gløgg.jpg
Foto: Colourbox.
Hvis du trænger til et alternativ til den røde gløgg, så er den hvide gløgg værd at stifte beskendtskab med. Start med at handle disse ingredienser ind. Ekstrakten: 8 dl. æblemost 150 g. sukker 1 tsk. kardemomme stødt 1 tsk. kanel stødt 1 tsk. ingefær stødt 1 vanillestang 1 lime skallen heraf 8 stjerneannis Fyld: […]

Hvis du trænger til et alternativ til den røde gløgg, så er den hvide gløgg værd at stifte beskendtskab med.
Start med at handle disse ingredienser ind.
Ekstrakten:
8 dl. æblemost
150 g. sukker
1 tsk. kardemomme stødt
1 tsk. kanel stødt
1 tsk. ingefær stødt
1 vanillestang
1 lime skallen heraf
8 stjerneannis
Fyld:
150 g. tørrede abrikoser eller rosiner
1.5 dl. calvados
1.5 dl. hvid portvin
15 dl. Hvidvin
Sådan gør du
Gløggekstrakt:
Hæld æblemost i en gryde. Krydderipulver, ingefær, vanilliestang (åbnet og skåret i stykker) kommes i et papirtefilter eller ostelærred som bindes til, og så ned i mosten. Limeskallen og stjerneannis kommer ligeledes i mosten. Varm langsomt op til kogepunktet, og tages af varmen. Ekstrakten sættes i køleskabet.

Fyld:
Skær abrikoserne i fine strimler og kom dem i et syltetøjsglas med låg. Hæld calvados og hvid portvin over. Luk og sæt til side.
Hvid Gløgg:
Varm Hvidvinen langsomt op. Tilsæt gløggekstrakten og varm op igen – må ikke koge. Fjern gryden fra varmen. Tilsæt fyldet incl. calvados og portvin.
Serveres i klare glas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top