Mandag 23. oktober 2017
Bevægelse styrker børnene på flere områder Foto: Steen Wrem
Bevægelsesteams i daginstitutionerne er en succes
Siden 2012 har 80 københavnske daginstitutioner – heraf 9 fra Brønshøj og Husum – arbejdet med bevægelsesteams, som sikrer et dagligt fokus på idræt, leg og bevægelse.
Skrevet af Erik Fisker - 2. marts 2015, 20:07:23

Børnene er gladere, de får nye legerelationer og de scorer højere i sprogtests. Sådan lyder nogle af tilbagemeldingerne fra lederne i de daginstitutioner, som har været med i Bevægelsesteam København. De deltagende institutioner har sendt pædagoger på efteruddannelse og institutionen har haft besøg af bevægelsesundervisere, og derigennem fået redskaber og input til aktiviteter med børnene.

De positive resultater glæder DGI og DIF, som sammen med Københavns Kommune står for forløbet. – Vi ved, at bevægelse har en positiv effekt på børnenes fysiske og mentale sundhed, indlæringen og den generelle trivsel. Det der er særligt glædeligt ved Bevægelsesteam København er, at vi har fundet en model for, hvordan man systematisk kan bringe mere bevægelse ind i hverdagen i daginstitutionerne i hele København, siger Mogens Kirkeby fra DGI Storkøbenhavn.

 

Lokal deltagelse

Fra Brønshøj og Husum har Børnehaven Parkhøj, Børnehaven Bellahøj, Den integrerede institution Riiset, Børnehuset Grostedet, Midtfløjene, Børnehuset Mosen, Månestrålen, Stjernen og Kollektivhuset Bellahøj været med i forløbet. Med København Kommunes budget for 2012 blev der afsat midler til at etablere Bevægelsesteam København. Indsatsen løber fra 2012 – 2015.

 

 

 

 

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter