Mandag 25. september 2017
Rektor Mo overrækker et billede til rektor Jens Boe Nielsen og borgmester Pia Allerslev. Foto: Privat
Pia Allerslev på rejse med Nørre G
Skrevet af Dorthe Brandborg - 20. april 2015, 19:10:10

Børne- og ungeborgmester Pia Allerslev rejste d. 10. april med 2.k fra Nørre Gymnasium på studietur til Qinhuangdao i Kina. Det var Nørre Gymnasiums venskabsskole Qinhuangdao Experimental Highs School, som i september sidste år medbragte en invitation til at besøge byen og skolen fra byens borgmester til Pia Allerslev.

Qinhuangdao har 3,5 mill. Indbyggere og ligger ca. 300 km fra Beijiing. Byen er særdeles interesseret i at etablere venskabelige bånd især på undervisningsområdet med København. Ud over de officielle besøg og møder havde Pia Allerslev lejlighed til at følge undervisningen på skolen og følge nogle af de mange aktiviteter, som Nørre Gymnasiums elever lavede sammen med kineserne. 2.k har faget “Kinesiske Kulturstudier” og udvekslingsrejsen, hvor eleverne bl.a. bor hos hinanden, er en del af arbejdet i studieretningen.

Nørre Gymnasium havde sendt en engelsklærer i forvejen, som kom til at undervise på skolen i en uge og således er der også gensidig inspiration for lærerne. Pia Allerslevs besøg styrkede gennem den megen opmærksomhed besøget fik, den kinesiske skoles muligheder for at udvikle samarbejdet til også at omfatte lærerudveksling med Nørre Gymnasium. I september besøger Qianhuangdao Experimental High School København igen.

 

 

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter