Onsdag 20. september 2017
Bellahøj Skole har siden skoleåret 2007/08 dannet ramme om landets første offentlige idrætsskole. Grundtanken er, at motion, bevægeglæde, leg, sundhed og socialt samvær skal gennemsyre hele Bellahøj Skoles liv. Det skal måske ændres. Foto: ef
Plan om kommunale besparelser på Bellahøj Skole
Der er udsigt til at politikerne vil spare 1,6 mio. kr. på den idrætsprofil, der har bidraget til at give Bellahøj Skole et løft
Skrevet af Erik Fisker - 7. juli 2015, 12:18:00

I forbindelse med behandlingen af budgettet for 2016 har politikerne i Børne- og Ungdomsudvalget planer om at skære i den hidtidige særbevilling til idrætsprofilen på Bellahøj Skole. Skolen har med stor succes været Københavns Idrætsskole i mere end syv år og bidraget til at skolen igen er blevet et attraktivt valg for mange elever og forældre. Skolens status som idrætsprofilskole har blandt andet betydet en særlig klasserække for elever, der dyrkede idræt på højt niveau samt flere idrætstimer og bevægelse i alle fag og på alle klassetrin til skolens øvrige elever.

Besparelser skaber undren
I et notat fra Børne- og Ungdomsforvaltningens ”Center for Policy” beskrives konsekvenserne for idrætsprofilen på Bellahøj Skole, hvis de planlagte besparelser gennemføres.
I det netop afsluttede skoleår modtog skolen omkring 3 mio. kr. i særligt tilskud til sine aktiviteter som idrætsskole, og nu foreslås det, at fjerne 1 mio. kr. til de såkaldte profilskoleaktiviteter samt 0,6 mio. kr. til flere idrætstimer til skolens øvrige elever.
– Det kan undre, at nogen ønsker at spare på aktiviteterne på en skole, der ligger i et område med relativt store sociale vanskeligheder og mange børn og unge, der har behov for en væsentlig medspiller, både socialt og uddannelsesmæssigt, siger Lokaludvalgets næstformand, Hans S. Christensen.
Brønshøj-Husum Lokal­udvalg vil på sit møde i august behandle de aktuelle planer om at spare på idrætslinjen.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter