Lørdag 21. oktober 2017
EU: ”Tilvalg” er et fravalg af vælgerne
Skrevet af Niels M. Uldall - 16. november 2015, 14:44:48

Den 3. december får danskerne valget mellem demokrati og EU-valg i retspolitikken. Vi skal til folkeafstemning om Ja eller Nej til at skifte det danske retsforbehold i EU ud med en såkaldt tilvalgsordning. I Brønshøj-Husum-komiteen for Folkebevægelsen mod EU opfordrer vi til at stemme nej, for i modsætning til retsforbeholdet er “tilvalget” en ensrettet vej – bordet fanger for altid. Man kan udmærket samarbejde på mellemstatsligt niveau imod international kriminalitet, og det gør Danmark også. Men nu er EU ved at gøre sin fælles retspolitik overstatslig, og det betyder, at medlemslande kan stemmes ned, når der vedtages retslove i EU. Retsforbeholdet beskytter Danmark mod denne tvang fra EU.

Ja-siden taler næsten kun om Europol, EU´s politienhed. Men retspolitik i EU og det såkaldte “tilvalg” er betydelig mere end Europol. Folkebevægelsen mener, at det globale politisamarbejde, Interpol, giver mere mening end Europol, men hvis Europol er godt nok for ja-politikerne, kunne de bare tage en særskilt folkeafstemning om dette og få Danmark ind i Europol igen, hvis der bliver et ja til det. Hvorfor skal vi afgive selvbestemmelse på alle retsområder i al evighed for at få lov til at være med i Europol?

Er du for selvbestemmelse og demokratisk samarbejde, er det helt afgørende at stemme Nej den 3. december.

Niels M. Uldall
Brønshøj-Husum – komiteen mod EU

 

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter