Annonce
Brændeovnsejerne fortjener ros
skorstensfejer.jpg
Henrik B. Jensen mener ikke, at brændeovnsejere ikke bekymre sig om miljøet. Foto: Presse.
Sædvanen tro kaster Kåre Press-Kristensen fra Det Økologiske Råd (DØR) sig ud i en voldsom gang tal-gymnastik i sit svar til mig her i avisen den 1. december. Og han udvælger på vanlig vis de dele af en ny rapport fra DCE ved Aarhus Universitet, der kan understøtte hans og DØR’s budskab om, at brændeovne […]

Sædvanen tro kaster Kåre Press-Kristensen fra Det Økologiske Råd (DØR) sig ud i en voldsom gang tal-gymnastik i sit svar til mig her i avisen den 1. december. Og han udvælger på vanlig vis de dele af en ny rapport fra DCE ved Aarhus Universitet, der kan understøtte hans og DØR’s budskab om, at brændeovne er vor tids største miljøsynder.
I det aktuelle indlæg ser han eksempelvis helt bort fra DCE’s dokumentation af, at brændeovnes andel af partikelforureningen i København er hele 78 % mindre end hidtil antaget. Årsagen til den opsigtsvækkende forskel i beregningen er, at DCE i stedet for modelberegninger har taget afsæt i virkeligheden. De nye tal bygger på eksakt viden om, hvor mange brændeovne, der er i Københavns Kommune, og hvor de står. Undersøgelsen viser, at de københavnske brændeovne står for 0,52 % af den samlede partikeludledning fra brændefyring i Danmark. Men det er desværre kendetegnende for KPK og DØR, at virkeligheden ikke har interesse.
Virkeligheden viser nemlig at luftkvaliteten i de danske byer bliver bedre og bedre. Virkeligheden viser også, at 750.000 danske familier elsker deres brændeovn og ikke vil undvære hyggen ved at fyre i den. Derfor er det fuldkommen malplaceret og spildt, at KPK belærende vil tvinge dem til at nøjes med fjernvarme, som måske nok er miljøvenlig – men ikke særlig hyggelig.
Jeg møder flere tusinde brændeovnsejere hvert eneste år, og jeg kan forsikre for, at de ikke er ligeglade med miljøet. De vil gerne gøre sig umage for at fyre så miljøvenligt som muligt, og de skifter i stigende grad deres gamle brændeovn ud med en moderne, rent brændende ovn.
Ifølge DCE er brændeovnsfolkets adfærd en af årsagerne til, at luftkvaliteten er blevet mærkbart bedre. Derfor fortjener brændeovnsejerne ros for deres indsats – og ikke DØR’s evindelige anklager om, at de er skyld i voldsom forurening, sygdom og for tidlige dødsfald.
Derfor, kære brændeovnsejere: Fyr rigtigt, ret ryggen og se trygt naboen i øjnene

2 kommentarer om “Brændeovnsejerne fortjener ros”

 1. Kasper Jakobsen siger:

  Hej vil bare sige fin artikel.og at det er jo sigende når en man lader honorere for at vende biblen på hovedet og hapse det han kan bruge. Kunne ham mon ikke bruge noget af hans/organisationens energi på de store spørgsmål istedet? Eller tør man ikke stå mod større ting? i Danmark Gør vi faktisk utroligt meget for miljøet (vi betaler også for det😊) og Rom blev som bekendt ikke bygget på en dag, men hvad med problemer som … De 15 største tank skibe i verden forurener mere end 1.000.000.000 biler tilsammen!! Kunne man Gøre andet ? Hatten af hvis man gav sig i kast med sådanne “sager” og husk der er jo ikke en glasmur opbygget omkring Danmark, så mon ikke der bliver opsnappet lidt derfra i Kåre’s måle instrument.

  Vh. Kasper Jakobsen

 2. Jeg forstår ikke den herre Kåre Press-Kristensen , vi er mennesker, som fik brændeovn for nogen år tilbage, og vi har simpelt hen hørt for meget fra denne mand, jeg spørger mig selv, om det er fordi han gerne vil promovere sig selv? eller hvad f….. har han gang i, han er da nødsaget til at acceptere de målinger og undersøgelser, som ligger til grund, men som modsiger hans undersøgelser.

  Selvfølgelig er der nogen (de få), som tænder og brænder forkert, men er brændeovnen godkendt og har man lært den lille ting om, hvad man skal bruge til optænding og hvordan, så kan jeg kun se det er en vidunderlig varmekilde, som forurener mindre end noget andet.

  Ovenstående herre burde måske hellere koncentrerer sig om, alt den forurening, som man IKKE kan se og ikke kan lugte, det er nok den farligste forurening af dem alle, men der er vel ikke prestige nok i en sådanne undersøgelse.

  Med Venlig Hilsen

  Lizzie Vogelius

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top