Fredag 28. april 2017
Folkeafstemning
Skrevet af Katrine Toft Mikkelsen, Folketingskandidat for Enhedslisten i Brønshøj og Vanløse - 1. december 2015, 08:32:58

Stem nej – for demokrati og retssikkerhed Ja-partierne spiller på vores frygt for grænseoverskridende kriminalitet i deres argumentation for afskaffelse af retsforbeholdet. Men afstemningen handler om meget andet. Det handler om regler om skilsmisse, forældremyndighed, konkurser, gældsinddrivelse, strafniveauer, retten til en advokat og meget mere.
I Enhedslisten er vi enige i at mange af de udfordringer vi står overfor kræver internationalt samarbejde. Men vi ønsker ikke at overdrage al magten over noget så centralt som vores retssikkerhed til EU som et overstatsligt organ. Et EU, hvor det er embedsmænd i kommissionen og domstolen, der fastlægger reglerne. Et EU, hvor adskillige af landene har massive problemer med korruption i retssystemet og hvor flere lande er dømt for manglende adgang til retfærdig rettergang. Og et EU, der ikke har tiltrådt den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Dette har været forsøgt flere gange, men er hver gang blevet afvist af EU-domstolen, fordi Menneskerettighedsdomstolen så ville kunne underkende EU’s beslutninger. Og intet – heller ikke menneskerettighederne – må stå over EU!
Derfor anbefaler vi at man stemmer nej og dermed bevarer indflydelsen på retspolitikken under demokratisk kontrol.

Med venlig hilsen
Katrine Toft Mikkelsen
Folketingskandidat for Enhedslisten i Brønshøj og Vanløse

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter