Annonce
Om brændeovne
Med henvisning til artiklen i Avisen 15/12 “Vi frygter for vores helbred” er det naturligvis kedeligt, at familien lider af så stor overfølsomhed overfor brændeovne, og jeg mener absolut ikke, at man skal bagatellisere problemet. På den anden side former artiklen sig som et stort, generelt angreb på brændeovne, og dér savner jeg en mere […]

Med henvisning til artiklen i Avisen 15/12 “Vi frygter for vores helbred” er det naturligvis kedeligt, at familien lider af så stor overfølsomhed overfor brændeovne, og jeg mener absolut ikke, at man skal bagatellisere problemet. På den anden side former artiklen sig som et stort, generelt angreb på brændeovne, og dér savner jeg en mere objektiv analyse af situationen fremfor overdrivelser. Det siges at være umuligt at lufte ud om vinteren! Hvad med tidlig morgen inden brændeovnene bliver tændt? Endvidere står der “Det er ikke de gamle brændeovne, der generer os. Det er de svanemærkede brændeovne, hvor der fyres og tændes op ud fra miljøstyrelsens anvisning”. Ifølge Politiken 17/12/15 er “5.000 gamle brændeovne blevet skrottet siden 24. november, da regeringen besluttede at præmiere udsmidning af gamle ovne med 2.000 kr. per styk”. Det må vel fordi, at det er de gamle ovne, der udsender flest partikler? De gamle ovne vil vel i stort omfang blive afløst af nye svanemærkede ovne og således ifølge familien omvendt forværre problemet! Dette er ikke et angreb på familien men et forsøg på, at der sættes et rimeligt fokus på benyttelsen af brændeovne og ikke en urimelig hetz mod denne urgamle og traditionelle opvarmningsmetode. Som kuriosum kan jeg nævne, at jeg er født i 1932 og har boet hele min ungdom på bl.a. Veksøvej, Højstrupvej og Brønshøj Kirkevej. Men jeg har aldrig følt mig generet af brænderøg, når jeg har cyklet, og stadig cykler, rundt i bydelen. I hele min barndom og ungdom bestod al opvarmning i huse og villaer af fyring med kul, koks, briketter, brænde (og tørv under 2. verdenskrig). Det var der ingen der tog notits af – dengang!!! Under alle omstændigheder en enorm forskel fra dengang og til i dag. Dette er blot mit lidt sporadiske bidrag til debatten, men jeg vil dog gå så vidt som at sige, at brændeovne ikke bør forbydes, selvom det desværre nok må betyde, at familien i artiklen kan blive nødt til at søge et andet boligmiljø.
Thor Nielsen
Ved Bellahøj Syd 23-B
Brønshøj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top