Søndag 24. september 2017
Hovedstadens Svømmeklub leverede en fornem indsats ved de uofficelle danske årgangsmesterskaber. Foto: Privat.
Sjælden titel i svømning
Hovedstadens Svømmeklub er bedste danske årgangsklub
Skrevet af Jan Løfberg - 29. februar 2016, 14:12:11

Efter en flot holdpræstation ved det uofficielle DM for hold for årgangssvømmere i februar vandt Hovedstadens Svømmeklub titlen som landets bedste årgangsklub. Dermed lykkedes det for første gang nogensinde i klubbens historie at slå de traditionelt stærkeste talentudviklingsklubber i Danmark. Endda i overbevisende stil.

Fra Hovedstadens Svømmeklub deltog svømmere fra klubbens Årgang 1 og Årgang 2 hold. Pigerne der deltog, var i alderen 12-14 år og drengene der deltog, var i alderen 13-15 år. Altså unge konkurrencesvømmere. Svømmerne fra klubben i de aldersgrupper træner typisk allerede 6-8 gange pr. uge.

Talentudvikler i Hovedstadens Svømmeklub, Christoffer Jørgensen, udtaler: – Det er overraskende, at vi vinder og, at vi vinder så suverænt. Svømmerne leverer på højt niveau. Min vurdering er, at vi i forhold til de andre klubber, vinder på grund af vores bredde og fordi vores svømmere præstere rigtig godt som et hold. Vi har rigtig mange dygtige svømmere på vej.

Den samlede pointscore ved det uofficielle DM for hold endte sådan her: 1. Hovedstaden 1466 point. 2. Sigma 1377. 3. VAT 1277. 4. Gentofte 1255. 5. KVIK 1152. 6. Vejle 1084. 7. Gladsaxe 1029.

Årsagen til, at titlen kun kan betegnes som “uofficiel” er, at stævnet sidste år blev afskaffet af Dansk Svømmeunion. Men en række af Danmarks stærkeste årgangsklubber gik sammen for at holde liv i det vigtige talentudviklingsstævne og har udregnet kvalifikation af finalestævnets deltagerklubber, som da Dansk Svømmeunion var arrangør. Stævnet er således blevet svømmet efter det nu skrinlagte stævnekoncept.

 

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter