Søndag 22. oktober 2017
Urealistiske boligkøbere
Har for store forventninger til prisnedslag
Skrevet af Dorthe Brandborg - 26. juli 2016, 08:18:19

Mange huskøbere har lidt for store forventninger til deres egne forhandlingsevner, viser en ny undersøgelse blandt brugerne på boligportalen www.boligsiden.dk. I næsten samtlige landsdele skyder køberne langt over målet, når de kommer med deres bud på, hvor meget de kan få i nedslag i pris, hvis de skulle købe hus.
Især københavnere, nordjyder og fynboer skyder langt forbi og skal derfor finde de bedste købmandsevner frem, hvis deres forventninger skal stå mål med de faktiske nedslag.
For i København regner 40 procent af huskøberne med, at de kan få et nedslag på mellem 4 og 6 procent, men i realiteten er nedslagene for villaer i København by blot på 2,5 procent. I Nordjylland og på Fyn regner hver tredje med et nedslag i størrelsesordenen 7-10 procent, og her ligger de endelige nedslag på 4,5 procent i Nordjylland og 5,3 procent på Fyn.
– Der er en generel tendens til, at der bliver skudt flere procent over målet, når køberne skal komme med deres bud på størrelsen af nedslaget. Men nedslaget har været kraftigt faldende de seneste år, og der bliver ikke længere givet de rabatter, der gjorde engang, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for boligsiden.dk og fortsætter:
– Mange sjusser sig nok frem og kender måske en, der har fået et stort nedslag for nylig, og så tror de, det er en tendens. Men sådan forholder det sig ikke i virkeligheden, når vi sammenligner med statistikken over, hvad der rent faktisk bliver givet i nedslag.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter