Det sker i kirken
Ugens arrangementer og Gudstjenester i lokalområdet

Minikonfirmand i Brønshøj Kirke?
Mandag den 12. september starter sæsonens hold af minikonfirmander i Brønshøj Kirke i Sognecentret på Præstegårds Allé 5, kl. 14.30-16.00. Forløbet strækker sig over 10 gange og afsluttes den 28. november med juleafslutning. Der er mulighed for at fortsætte efter jul – her startes igen mandag den 11. januar.
Minikonfirmanderne skal bl.a. modellere, male, meditere, lege, synge, snakke og høre gode historier. Tilbuddet er for alle, der går i 3. klasse på Brønshøj Skole; men har man på anden vis en særlig tilknytning til sognet, er man også meget velkommen. For tilmelding og yderligere information kan kirke- og kulturmedarbejder Charlotte Maria Rasmussen kontaktes på cmr@bronshojkirke.dk.

Gudstjeneste, mad og foredrag
Onsdag den 14. september, kl. 12 holder Tingbjerg Kirke kirkefrokost, og kl. 13 er der gudtjeneste ved Mette Basbøll. Efter gudstjenesten er der foredrag ved cand.mag. Jeanett Ulrikkeholm om forfatteren Tove Ditlevsen, der voksede op på Vesterbro i et fattigt arbejderkvarter og fra barnsben havde en ambition om at blive en berømt forfatter. Hun nåede at skrive talrige noveller, romaner, selvbiografier, essays, digte og artikler, inden hun døde for egen hånd i 1976.
Hvis man ønsker at spise med, kan man bestille madbillet ved at ringe til kirken senest 9. september. Alle er velkomne.
 
Fredagsmøde i Husumvold Kirke
Fredag den 9. september, kl. 14 afholdes fredagsmøde i Husumvold Kirke. Mødets tema er kunsten i de danske kirker. Kunsthistoriker Tine Kragh besøger fredagsmødet og vil bl.a. præsentere Maja Lisa Engelhardts smukke altertavle skabt til Holsted Kirke, som Husumvold Kirke besøger på skovturen den 23. september. Der startes med en kort andagt i kirkerummet ved sognepræst Lise Mortensen. Det er gratis at deltage, mens kaffe og kage koster 10 kr.

Ord & Musik i Husumvold Kirke
”Such Stuff as Dreams are made on”. Søndag den 11. september, kl. 15 afholdes Ord & Musik i Husumvold Kirke i anledning af 400-året for Shakespeares død. Husumvold Kirke og Husum Kirke inviterer til et fælles arrangement med Shakespeare i fortælling og sang. Forskellige korsatser til Shakespeares tekster suppleres med optræden af skuespiller og fortæller Pernille Stockfleth. Kammerkoret Musica og dirigent Filipe Cavalheiro leverer musikken. Der er gratis entré og efter koncerten et glas vin i menighedslokalerne.

Aftengudstjeneste i Husum Kirke
Tirsdag den 6. september, kl. 19 afholdes Trinitatis aftengudstjeneste ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen i Husum Kirke. Kirkeåret befinder sig i tiden mellem Pinse og 1.søndag i advent. Tiden mellem de to store kirkelige festdage kaldes Trinitatis – ”Treenighed”. Det er kirkeligt en tid til eftertanke og fordybelse i hvad et godt kristenliv er.

Med Bellahøj Kirkes pilgrimsgruppe på Klosterruten
Der er efterhånden ikke det hjørne af Danmark, hvor de aktive pilgrimsvandrere fra Bellahøj Kirke ikke har sat deres fødder. Lige for tiden gælder det Lolland-Falster, hvor endnu en del af den efterhånden landsdækkende Klosterrute er ved at blive færdiggjort, og i weekenden 10.-11. september tager pilgrimsgruppen fat på efterårets række af vandringer fra domkirke- og klosterbyen Maribo og ud til færgehavnen i Tårs, der er bindeleddet til den videre færd mod Langeland og resten af det sydfynske øhav. I første omgang gælder det turen fra Maribo til Bandholm og derfra videre langs Lollands nordkyst til det velkendte gods Knuthenlund. Man kan læse mere om vandringerne på kirkens hjemmeside – eller kontakte sognepræst Peter Møller Jensen (pmj@km.dk), der leder pilgrimsgruppen på nu 15. år.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen besøger Bellahøj Kirkes aftenrum
Nu starter en ny sæson med de såkaldte aftenrum i Bellahøj Kirke, hvor man kan møde spændende og aktuelle gæster, der har noget på hjerte. Ved det første aftenrum i efteråret, der finder sted på torsdag den 8. september, kl. 19 i Bellahøj Kirkes midlertidige lokaler på Tomsgårdsvej 19, er det forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen, der er indbudt til en samtale om hendes brændende engagement i bevægelsen Venligboerne, hvor hun er formand for den københavnske afdeling og flittigt tager del i debatten om flygtningesituationen i Danmark.
Det kommer til at handle om etik og menneskesyn, når Anne Lise Marstrand-Jørgensen, der i sommer blev kåret som Årets Københavner 2016 af dagbladet Politiken, lægger op til en åben samtale om næstekærlighed i teori og praksis.

Gudstjenester uge 36
Bellahøj Kirke
Frederikssundsvej 125
(under ombygning)
Søndag 11/9, kl. 10:
Højmesse i Bethlehems
Kirke v/ Martin Drengsgaard og Asser Skude
Onsdag 14/9, kl. 17: Spaghettigudstjeneste
v/ Asser Skude og Johanne Haastrup

Brønshøj Kirke
Brønshøj Kirkevej 8
Søndag 11/9, kl. 10:
Højmesse
v/ Maria Jørgensen

Husum Kirke
Korsager Allé 14
Søndag 11/9, kl. 10.30:
Højmesse
v/ Bettina Birk Jensen

Husumvold Kirke
Gadelandet 25
Søndag 11/9, kl. 10:
Højmesse v/ Stig Boel

Tingbjerg Kirke
Langhusvej 1
Onsdag 14/9, kl. 13:
Gudstjeneste
v/ Mette Basbøll

Mørkhøj Kirke
Mørkhøjvej 177
Søndag 11/9, kl. 10.30: Gudstjeneste
v/ Ib Ehlers Jørgensen og Katrine Blinkenberg

Sankt Antoni Kirke
(Katolsk)
Frederikssundsvej 225
Søndag 11/9, kl. 11:
Højmesse
Søndag 11/9, kl. 18:
Højmesse på polsk

Haraldskirken
Høje Gladsaxe Torv 3
Søndag 11/9, kl. 10:
Højmesse
v/Morten Miland Samuelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top