Lørdag 19. august 2017
Linde Apotek tilbyder influenzavaccine. Foto: Colourbox
Influenza-vaccination på Linde Apoteket
Fra 1. oktober kan man gratis blive influenzavaccineret på Linde Apoteket, hvis man tilhører en af de grupper Sundhedsstyrelsen anbefaler, bør lade sig vaccinere hvert år
Skrevet af Dorthe Brandborg - 27. september 2016, 09:12:24

Influenza er en virusinfektion, der kan ramme alle mennesker. Influenzavirussen er meget smitsom og smitter via små dråber fra hoste, nys og lignende. Næsten 1 million danskere bliver smittet ved influenzaepidemier. Årligt dør der cirka 2000 danskere af komplikationer som følge af virussen. Personer over 65 år, visse kroniske syge (uanset alder) og gravide i 2. og 3 trimester anbefales vaccinationen mod influenza.
På Linde Apoteket gives influenzavaccination til kunder der ønsker dette, uden tidsbestilling. Vaccinationen udføres ligesom sidste år, af personalet på apoteket. Det er farmakonomerne Linda Sørensen, og Rikke From Poulsen og farmaceut Aldin Ugarak som giver influenzavaccinen til patienterne. De har forinden gennemgået en kompetencegivende uddannelse til udførsel af denne sundhedsydelse. Apotekets kunder har taget godt imod tilbuddet og har ytret, at det er så rart, at man ikke behøver vente eller bestille tid for at blive vaccineret. Det samlede antal af vaccinerede personer i Danmark vil på denne måde øges, grundet apotekets store og lette tilgængelighed. Endvidere vil antallet af døde, som følge af de komplikationer virussen giver, formegentligt falde. Samfundsøkonomisk vil dette scenarie være ønskeligt og gavnligt.

Foruden Linde Apotek kan du også blive vaccineret følgende steder:
– Kulturhuset Pilegården tirsdag den 4/10 og mandag den 10/10 fra 9.30-11.30
– Selskabslokalet i Voldparken onsdag den 5/10 fra 13.30-14.30
– Brønshøj Apotek lørdag den 8/10 og lørdag den 22/10 fra 10-13

Hvis du hører til i denne gruppe, bliver det anbefalet at lade sig vaccinere.
– Er over 65 år
– Gravid i 2. og 3. trimester
– Overvægtig (BMI over 40)
– Førtidspensionist
– Har en kronisk sygdom
– Kronisk lungesygdomme som KOL eller astma
– Hjerte-kar sygdomme (undtagen forhøjet blodtryk)
– Diabetes 1 og 2 (sukkersyge)
– Immundefekt
– Kronisk lever- og nyresvigt

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter