Sporvognshistorie er også lokalhistorie
BRØNSHØJ-TORV-Linje-5-krydser-Brønshøj-Torv_1969_Sporvejsmuseet_Skjolnæsholm_Foto_Per_Bech_Petersen.jpg
Foto: Per Bech Petersen
Vognstyrer Finn Erik Larsen fra Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm fortæller historien om de københavnske sporvogne til et gratis foredrag tirsdag den 1. november kl. 19 i Pilegården

Det er i dag 44 år siden den sidste sporvogn kørte i Danmark. Mens man i udlandet var mere tilbageholdende med at nedlægge sporvognslinjer til fordel for busruter og en privatbilisme i gevaldig vækst var vi i Danmark hurtige på aftrækkeren. Den 22. april 1972 var Københavns sporvejssystem, et af Europas største, nedlagt i rekordtempo. Og i 1973 kom så oliekrisen. For Brønshøj-Husum er sporvognshistorie også vigtig lokalhistorie – ikke mindst i lyset af debatten om letbaner, der føjer et nyt kapitel til den fortsatte historie om sporveje i storbyer. Hør vognstyrer Finn Erik Larsen fra Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm fortælle historien om sporvejene i København frem til 1972, og se hvor mange af de flotte københavnske sporvogne gemmer sig i dag. Se også en ægte vognstyreruniform.
Finn Erik Larsen er tidligere seminarierektor. Arrangeret i samarbejde med Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top