Søndag 24. september 2017
I Rødkildeparken ved Hulgårdsvej bliver blomsterløgene lagt ned med maskinhjælp. Foto: tmf
Der venter mange kommunale forårsblomster
Netop nu lægges der ekstra forårsløg over hele byen. Københavnerne kan se frem til, at der langs med flere af byens store veje og cykelstier vil være blomstrende pinseliljer allerede fra februar
Skrevet af Erik Fisker - 6. december 2016, 08:36:23

I disse dage kører en stor løgmaskine i pendulfart gennem byen, hvor byens gartnere sørger for, at der bliver lagt blomsterløg, som begynder at blomstre fra februar. Det er særligt arealerne langs de større veje og cykelstier, der bliver prioriteret, så blomsterne kan komme så mange københavnere som muligt til gode.

– Blomster, buske og træer har en afgørende betydning for at vores oplevelse af byen, så vi har en klar ambition om at snige grønne aftryk ind i alle byens sprækker. Spirende forårsblomster kan netop være noget af det, der giver turen til arbejde et løft, og nu vi bevæger os mod de mørkeste måneder, er det rart at vide, at der lige nu lægges blomsterløg, som forhåbentlig kan ses allerede i slutningen af februar, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.

Blomsterløgene er en særlig ’Københavnerblanding’, der er lavet specielt til Københavns Kommune. Blandingen består af en række pinseliljer, der har forskellige blomstringsperioder, og dermed kan sikre, at københavnerne alt afhængigt af vejrforholdene kan nyde blomster i hvide og gule nuancer helt fra februar og frem til maj.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
Brønshøj på Twitter